Види облицювання стін керамічною плиткою

Види облицювання стін керамічною плиткою
Коли підлога готова і по плитці можна ходити, прийшов час приступити до облицювання стін. Рекомендується починати укладання зі стіни, розташованої напроти входу в приміщення. Коли інші стіни будуть готові, всі нерівності, отримані в результаті різання плиток на лицьовій стіні, будуть заховані під розчином і кахлем бічних стін. Перед тим як приступити до облицювання готової стіни, вивіряють її площину, перевіряють її рівень, щоб при необхідності вирівняти її западини або горби.

На стіну керамічну плитку можна покласти кількома способами: "шов у шов", "в перев'язку" і "по діагоналі".


1. "Шов в шов". При такому способі укладання плитки утворюють ряди в горизонтальному і вертикальному напрямках. Плитка повинна бути з найменшими похибками в розмірах. Укладання плитки можна вести і горизонтальними, і вертикальними рядами.


2. "У перев'язку". У цьому випадку кожна плитка верхнього ряду кладеться так, щоб її середина виявилася точнісінько над швом між плитками нижнього ряду. "У перев'язку" плитку можна укладати тільки горизонтальними рядами. Класти плитку при цьому значно легше, невеликі відхилення від вертикалі не так помітні, як при способі «шов у шов».


3. "По діагоналі". Найбільш трудомісткий спосіб укладання, звичайно застосовуваний при облицюванні великих площ. Шви між плитками утворюють перпендикулярні лінії. По відношенню до підлоги або стін лінії швів повинні бути під кутом 45 градусів.

Облицювання стін починають з установки маякових плиток - за рівнем в горизонтальному напрямку і по схилу - у вертикальному. Маякові плитки краще встановлювати на алебастрі, який застигає швидше, ніж цементний розчин. Дійшовши до ряду, де встановлені маякові плитки, їх знімають, очищають алебастр і встановлюють на місце на цементному розчині. Плитку укладають знизу вгору.


Внизу стіни ставлять горизонтальну рейку. По краях стіни, в кути, - відвісні рейки довжиною не менше 2 метри. До рейок кріплять направляючий горизонтальний шнур, по якому і ставляться горизонтальні ряди плитки. Нитку схилу притискають до поверхні маяка і по схилу встановлюють товщину облицювання внизу. Прикріплюючи нижню маякову плитку, орієнтуються на горизонтальний рівень нижнього ряду (визначається за допомогою рейки й будівельного рівня). Плитки першого ряду рекомендується укладати, починаючи від середини, і йти вправо і вліво, точно дотримуючись розбивку швів.


Плитку можна «садити» на різні основи. Якщо стіни цегляні і вимагають вирівнювання, а площа велика, то краще використовувати цементний розчин. Розчин накладаємо кельмою на один з кутів робочої сторони плитки. Цим кутом прикладаємо плитку до стіни, після чого її орієнтуємо всією площиною по шнура і осаджуємо до необхідного рівня (7-15 мм) легким постукуванням ручкою кельми. Розчин при цьому повинен заповнювати весь простір під плиткою. Надлишки розчину прибирають кельмою. Необхідно мати на увазі, що площина стіни і плитку перед нанесенням розчину слід змочити.

Щоб укласти плитку при необхідності на більш тонкий шар розчину, в розчин потрібно додати трохи води і ретельно розмішати. Для нанесення більш товстого шару розчину, треба зробити його гущі, додавши піску та цементу в потрібному співвідношенні.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.