Поради продавцям земельної ділянки

Поради продавцям земельної ділянки
Щоб продати або купити ділянку Вам необхідно звернутися до професіоналів, які допоможуть Вам з максимальною точністю оцінити і підготувати пакет документів для продажу, дарування, спадщини на Ваш земельну ділянку.

У першу чергу, якщо ж Ви все-таки вирішили звернутися в агентство, Вам необхідно мати при собі правовий документ на ділянку. Глянувши на правовий документ, фахівець визначить, чи є на Вашому ділянці сервітути та обтяження.

Далі фахівець визначає вартість Вашої ділянки, виїжджає на перегляд місця розташування, дивиться кордону (іноді вони можуть бути візуальні) і приступає до роботи з Вашою заявкою.

Обговоривши спільно ціну за Вашу ділянку, Ви можете обговорити і оплату послуг співробітника, яка буде складати від 3 до 5 відсотків від вартості об'єкта (як правило, послуги оплачує Покупець). Послуги, обговорені спільно, автоматично приберуть всі можливі перешкоди між Вами і співробітником агентства. Спільна ціна пропозиції набагато полегшить роботу ріелтора.

Якщо ж Ви все-таки вирішили співпрацювати з агентством нерухомості, то агентство бере на себе всі витрати, пов'язані з рекламою Вашого об'єкту у всякого роду ЗМІ, розмістить об'єкт на своєму сайті в інтернеті, і буде вести безпосередній пошук покупця.

Один з рад продавцеві! Ми розуміємо, що у кожного продавця величезне бажання продати свій об'єкт якомога швидше і дорожче. І в зв'язку з цим, він намагається якомога більше агентств зацікавити своєю інформацією, думаючи таким чином розширити коло пошуку свого покупця, але як показано на практиці це гальмує пошук клієнта. У агентств заведено обмінюватися між собою інформацією, і звернувшись в одне, Ваш об'єкт побачать інші. А що робить агентство в тому випадку якщо бачить такий же або подібний об'єкт в іншому агентстві за ті ж гроші? Правильно! Збиває ціну! А все для того, щоб виконати прохання клієнта і все-таки продати об'єкт. З цього рада - намагайтеся працювати безпосередньо з одним агентством або співробітником. Чесність і відкритість цього підприємства - запорука успіху кінцевого результату Вашої пропозиції (угоди). Поважайте працю ріелтора!

Пропонуємо Вашій увазі інформацію, яка буде корисна, якщо ж Ви все-таки вирішили діяти самостійно, продаючи свою власність.

1. Державний акт на землю - це документ, який підтверджує Вашу власність на певну ділянку землі, у якого є свій кадастровий номер, точні межі і розміри, номер ділянки (садовий) або адреса вулиці (індивідуальне будівництво). Видається місцевим Управлінням Земельних Ресурсів (УЗР).

Статус землі (держ. акт) ділитися на кілька категорій:

а) Для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель (індивідуальне). Має юридичну адресу та номер майбутнього будинку.
б) Для ведення садівництва (садове). Має номер ділянки.
в) Для ведення індивідуального дачного будівництва. Має номер ділянки.
г) Для ведення особистого селянського господарства (накладено тимчасово заборона на відчуження)
д) Є підрозділи земель, які передаються тільки в оренду, як правило, це землі комерційного призначення.

2. При оформленні продажу садової ділянки первинної приватизації у нотаріуса Вам необхідно буде мати:

а) Довідку про сервитуте.
б) Експертну оцінку землі. На основу якої нотаріус буде нараховувати податок.
в) Державний акт на землю (оригінал).
г) Згода чоловіка / дружини.
д) Паспорт, ІНН.

Заплативши державне мито, а це 1% від суми оцінки, плюс послуги нотаріуса, покупець ставати новим власником ділянки. Реєструє його в УЗР. Оплата угоди може відбуватися за взаємною згодою сторін. Продаж можна здійснити як у приватного, так і у державного нотаріуса.

3. При оформленні продажу ділянки під індивідуальне будівництво у нотаріуса Вам необхідно буде мати:

а) Довідку про сервитуте.
б) Грошову оцінку (видається в УЗР).
в) Експертну оцінку землі (УЗР).
г) Державний акт на землю (оригінал).
д) Згода чоловіка / дружини.
е) Паспорт, ІПН (оригінал).

Цінова політика при оформленні (покупки, продажу) відрізняється від садового, а це:
5% ПДФО (Податок на доходи фізичних осіб).
1% держ. мита.
Послуги нотаріуса.

Якщо з садовим ділянкою хоча б один раз проводилася операція продажу, дарування або міни, оформлення таке ж як і при придбанні ділянки під індивідуальну забудову (5% +1%).

Ділянки садові, які не є приватною власністю, але на які є садові книжка, можуть бути придбані шляхом переуступки членства в кооперативі.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.