Для трьох житомирських лікарень передали 28 нових легкових автомобілів

Для трьох житомирських лікарень передали 28 нових легкових автомобілів
Днями в Житомирі на потреби трьох міських лікарень передали 28 нових легкових машин.

За словами в. о. мера Житомира Любові Цимбалюк, вперше за роки незалежності міський бюджет виділив кошти на покупку автомобілів для медичної галузі.

Для цього знадобилося 2 мільйони 700 000 гривень.

Рішення про виділення коштів на сесії міської ради підтримали всі депутати, адже розуміють, що завдяки цьому транспорту покращиться медичне обслуговування житомирян.

Автомобілі, які розподілили порівну між трьома житомирськими лікарнями, планують використовувати для дільничних лікарів. І хоча потреби в транспорті нові легковики повністю не покривають, вони значно полегшать роботу медичної служби.

Головний лікар Центральної міської лікарні №2 міста Житомира Віктор Павлусенко серед переваг вказує і на низькі витрати пально-мастильних матеріалів нових автомобілів:

«Середній вік автомобілів, якими користувалися дільничні лікарі, складав в середньому по місту - 27 років. Це практично раритетні авто. А сьогодні у нас - нові автомобілі, які виїжджають на виклики до тяжко хворим людям, інвалідам та пацієнтам з високою температурою. Нова машина - це і швидкість доставки лікаря до хворого, і комфорт медиків, значно нижчі витрати, економія на паливно-мастильних матеріалах. Також нове авто не потребує капітальних ремонтів».

Автопарк міських лікарень і поліклінік не оновлювався довгий час. Старі автомобілі - 1985 року випуску, багато автомобілів 90-х років, найновіші - 2006-го року.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.