Податківці розробили законопроект по зниженню ПДВ та ПДФО

Податківці розробили законопроект по зниженню ПДВ та ПДФО
Державна податкова служба підготувала проект ліберальної фіскальної реформи. Ключовими пунктами документу "Концептуальні зміни податкової системи" є зниження навантаження на фонд оплати праці та ставки ПДВ для внутрішніх виробників.

Метою нововведень є бажання виконати президентську програму економічних реформ на 2010-2014 роки, стимулювати внутрішнє виробництво технологічної продукції і ліквідувати тіньову економіку, пише "Комерсант-Україна".

"Ми ініціюємо концепцію, щоб знизити податки, прибрати питання пресингу і при цьому додати компенсаторні механізми. Ми ж розуміємо, що не можемо обвалити доходи бюджету. Але система стане простою і більш зрозумілою", - заявив глава ДПС Олександр Клименко.

Податок на прибуток не буде реформовано, але буде знижено ПДВ. Замість 20% ставки буде стягуватися 12% - при імпорті для усіх видів послуг і галузей, які відносяться до природних монополій, і до 7% - при внутрішніх операціях.

При цьому, у ДПС вже попередили, що різні ставки для імпорту і вітчизняної продукції приведуть до конфлікту України з СОТ, оскільки угода з організацією передбачає, що вітчизняним товарам не можуть надаватись привілеї перед імпортом.

Але якщо Україну все ж знизить ставку ПДВ, це призведе до втрат бюджету. Податківці вже знайшли способи, як компенсувати ці втрати. Найнесподіваніша пропозиція - введення податку з обороту в розмірі 2,5% при зниженні через півроку до 2%.

Паралельно буде змінене податкове навантаження на доходи фізичних осіб. Це призведе до втрати місцевими бюджетами 20 млрд грн, але за рахунок легалізації зарплат дасть додатково 30 млрд грн. Таке велике зростання буде викликане примусовою легалізацією зарплат за рахунок підвищення мінімальної зарплати вдвічі - до 2 тис. грн.

Глава ДПС Клименко також наголосив, що обговорення реформи може тривати досить довго і при цьому не виключено, що ідеї будуть запроваджуватись поступово.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.