ДАІ посилено перевіряє житомирських пасажироперевізників

ДАІ посилено перевіряє житомирських пасажироперевізників
В Житомирській області тривають заходи, що проводяться працівниками ДАІ по перевірці діяльності пасажирських перевізників.

Даішники закликають водіїв автобусів дотримуватися транспортної дисципліни і строго стежити за виконанням норм.

У минулому році на автошляхах Житомирської області зареєстровано 15 аварій з вини водіїв пасажирського транспорту. У них загинули 3 людини, ще 29 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

В цьому році вже відбулося 5 таких ДТП, на щастя, без фатальних наслідків.

Щоб вплинути на невблаганні цифри, за якими - здоров'я і життя як пасажирів, так і водіїв, Державтоінспекція ініціювала проведення активних заходів, які допоможуть вчасно виявити та усунути причини, які найчастіше призводять до дорожньо-транспортних пригод.

- На автошляхах Житомирської області такі заходи тривають з 20 квітня по 20 травня, - розповідає заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Ростислав Андрощук. - В першу чергу, працівниками підрозділів ДАІ області проводяться перевірки суб'єктів, які надають послуги з перевезення пасажирів. Особлива увага звертається на підготовку автотранспорту до перевезення пасажирів, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Крім того, інспектори ДАІ безпосередньо на автошляхах посилили контроль за дотриманням правил дорожнього руху водіями громадського транспорту. І в першу чергу в об'єктиві працівників ДАІ - дотримання водіями швидкісних режимів, вимог дорожніх знаків та розмітки, а також правил обгону, зупинок і стоянок.

Як повідомив Андрощук, з початку проведення цих заходів працівниками ДАІ задокументовано 63 порушення правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту, в тому числі 18 - перевезення пасажирів понад встановленої норми, 11 - керування технічно несправними транспортними засобами, 11 - відхилення від визначеного маршруту руху. В результаті цих та інших порушень видано 3 приписи керівникам організацій різних форм власності.

Між тим самі працівники ДАІ впевнені, що забезпечити безпечне перевезення пасажирів можливо елементарною - вимогливістю і належним почуттям відповідальності. В першу чергу, це стосується пасажироперевізників та водіїв, а також державних установ, що займаються видачею відповідних дозволів і ліцензій на право здійснення пасажирських перевезень і на які покладено обов'язки здійснення державного контролю на автомобільному транспорті.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.