Пішов з життя колишній ректор Житомирського політехнічного інституту Борис Самотокін

Пішов з життя колишній ректор Житомирського політехнічного інституту Борис Самотокін
13.07.2015, ---
Пішов з життя колишній ректор Житомирського політехнічного інституту Борис Самотокін

Пішов з життя талановитий та відомий український вчений Самотокін Борис Борисович.

Про це пізно ввечері 12 липня повідомив сайт Житомирського державного технологічного університету.

«Колектив викладачів, співробітників та студентів Житомирського державного технологічного університету сумує з приводу передчасної смерті Самотокіна Бориса Борисовича та висловлює глибоке співчуття рідним і близьким покійного. Борис Борисович пройшов великий життєвий шлях від науковця та педагога до керівника нашого навчального закладу. Борис Борисович був талановитим організатором, чуйною та порядною людиною», - наголошується у повідомленні за підписом колективу університету.

Борис Борисович Самотокін народився 16.06.1936 р. в місті Ленінград (зараз Санк-Петербург). В 1960 році закінчив Ленінградський електротехнічний інститут. В 1967-1979рр. – доцент, професор, завідувач кафедри Київського політехнічного інституту. З 1978 року – доцент технічних наук, з 1980 року – професор.

В 1979 році призначений директор Житомирського філіалу КПІ. В 1994 році ЖФ КПІ був реорганізований в самостійний заклад – Житомирський інженерно-технологічний інститут. З 1994 по 2000 роки Самотокін був ректором ЖІТІ.

В останні роки Борис Борисович Самотокін був ректором приватного вищого навчального закладу Київський міжнародний університет та радник ректора з міжнародного співробітництва Житомирського державного технологічного університету.

На сайті ЖДТУ зазначено, що Самотокін – дійсний член Міжнародної Академії навігації і управління рухом, Міжнародної кадрової академії, член Національного Комітету України з теоретичної та прикладної механіки. Має почесні звання: академік Академії Наук Вищої Школи України, член національного комітету України з теоретичної та прикладної механіки. Основні дисципліни, які він викладав – теорія автоматичного керування, теорія систем та системний аналіз.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.