Під Житомиром виявили нафтобазу з підробленим бензином, який вбивав двигуни машин

Під Житомиром виявили нафтобазу з підробленим бензином, який вбивав двигуни машин
Бензин, який фактично вбивав двигуни машин, продавали в Житомирі, Києві і області. Неякісний товар пропонували за низькими цінами і видавали за білоруське паливо.

Податкова вилучила у ділків 139 тонн неякісного бензину. Зберігали товар на одній із нафтобаз Коростишівського району, під Житомиром.

Сидорчук Роман, старший слідчий ДПІ у Печерському районі Києва:
- Проводиться досудове розслідування за фактом незаконного придбання з метою збуту, за фактом зберігання з метою збуту, за фактом транспортування та самого збуту незаконно виготовлених нафтопродуктів.

Разом з податківцями на базі працює експерт, який відбирає паливо для аналізу.

Володимир Углянский, інженер випробувального центру ДП Масма:

- На таких резервуарах відбирається з трьох точок, одна на 250 мм від рівня наливу бензину, одна з дна, можна сказати, 200 мм від дна, і шість разів відбирається з середини. Потім це все змішується і розливається по бутилкам.

Є домішки в бензині, покаже експертиза, втім, вже зараз можуть попередньо оцінити якість палива, навіть по його запаху. Якість бензину Володимира, м'яко кажучи, дивує.

Володимир Углянский, інженер випробувального центру ДП Масма:

- Цей бензин - відчувається, що він з чимось змішаний, можливо, з альтернативним паливом. По кольору також можна сказати, що там якісь домішки є. Не домішки, а додатки, як їх зараз називають.

Зрештою експертиза показала - паливо на нафтобазі дійсно жахливої якості. Тому Печерська податкова негайно вилучила його.

Сидорчук Роман, старший слідчий ДПІ у Печерському районі Києва:

- Було вилучено близько 200 тон палива, за результатами випробувань, які булі проведені спеціалізованим випробувальним центром, встановлено, що 139 тон не відповідають нормативним документам України, не придатні для реалізації та використання за призначенням.

Бензин з цієї нафтобази йшов на заправки, які розповідають клієнтам, що продають якісне білоруське паливо. У Києві заправок цієї мережі три, ще десять працюють в області. Що відразу кидається в очі - ціни на бензин тут значно нижчі, ніж на інших АЗС. Експерт Володимир Углянский каже, що така псевдоекономія може дорого коштувати водієві.

Володимир Углянский, інженер випробувального центру ДП Масма:

- Якщо використовувати такий бензин, то може просто-напросто заглохнути двигун, і в ньому буде - що у свічках, що в самому моторі - нагар залишатись, із-за чого двигун буде глохнути.

Зараз податківці запевняють - ні один літр непридатного бензину не потрапить на автозаправки. Все паливо утилізують до останнього літра.


[youtube=https://youtu.be/iFPozKbwh4o]

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.