Житомирська поліція попереджає

Житомирська поліція попереджає
Лише упродовж доби на території Житомирщини зареєстровано 11 крадіжок з автотранспорту, унаслідок яких громадяни позбулися майже 270 тисяч гривень. Нині правоохоронці розшукують автозлодіїв. Поліція закликає громадян не залишати без нагляду транспортні засоби та не зберігати у салонах цінних речей.
2 грудня до Житомирського відділу поліції звернувся 36-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив, що з його припаркованого на одній з вулиць автомобіля невідомий чоловік відкрито викрав барсетку, в якій знаходилися гроші в національній та іноземній валюті на загальну суму понад 200 тисяч гривень, банківські картки та інше. Потому зловмисник зник на автомобілі «Шкода».
Правоохоронці кваліфікували подію як грабіж і розпочали проведення заходів, направлених на його розкриття. У результаті викрадену барсетку без грошей було виявлено на одній із зупинок громадського транспорту у Житомирському районі. Нині поліція встановлює осіб, причетних до вчинення зухвалого грабежу.
Слід зазначити, що упродовж минулої доби найбільша кількість крадіжок з авто зареєстрована в обласному центрі. У чотирьох власників «Део», «Рено» та «БМВ» автівки позбулися окремих запчастин. Зловмисники демонтували з машин загалом фари, дзеркала заднього виду, бампер, номерні знаки та в одному випадку викрали акумулятор.
Власники ВАЗ 2107 та «Мітсубісі» виявили у своїх автівках, припаркованих на ніч у дворах багатоповерхівок, відповідно пошкоджені дверцята та розбите віконне скло. Таким чином злодії потрапили у салон і викрали звідти документи, автомагнітоли, інструменти і навіть жіночий одяг.
Ще у двох випадках зловмисникам не потрібно було докладати значних зусиль, аби потрапити до салону автівок. Власниками були створені умови вільного доступу до своїх машин. Відтак, із «Шкоди» було викрадено 3 мобільних телефони, а з автобуса ПАЗ – барабанна підставка та музичне обладнання на суму 12 тисяч гривень.
Водночас поліція закликає громадян до пильності та обережності: у жодному разі не залишайте свої транспортні засоби без нагляду. Не забувайте зачиняти дверцята навіть на період вашої кількахвилинної відсутності. Обладнайте автомобіль протиугінними засобами. І врешті, пам’ятайте, що автомобіль – не сейф на колесах, а тому не зберігайте у салонах будь-яких цінних речей, документів або грошей, особливо на видноті. Не спокушайте злодіїв!


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.