Національна стратегія оздоровчої рухової активності

Національна стратегія оздоровчої рухової активності
Зазначена Національна стратегія розроблена на виконання Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020» з метою формування умов для оздоровчої рухової активності та здорового способу життя для формування здоров'я громадян як найвищої соціальної цінності в державі.
Серед завдань стратегії – сприяння створенню всеукраїнського фонду розвитку рухової активності та здорового способу життя «Активна Україна – здорова нація» з метою залучення позабюджетних коштів для розвитку матеріально-технічної бази масового спорту та заохочення осіб, які мають достатній рівень оздоровчої рухової активності та ведуть здоровий спосіб життя.
Також документом передбачається формування інфраструктури сучасних і привабливих спортивних споруд за місцем проживання, які мають бути легко доступні для різних верств населення.
У Стратегії відзначена необхідність збільшення кількості загальнодоступних спортивних заходів для активного сімейного відпочинку в місцях масового відпочинку громадян; облаштування безпечних маршрутів для пішохідного, велосипедного, водного туризму; створення мережі літніх шкіл плавання на відкритих водоймах.
У рамках програми також мають бути розроблені проекти будівництва комунальних спортивних комплексів, плавальних басейнів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.