Звукоізоляція приватного будинку

Звукоізоляція приватного будинку
Зовнішня звукоізоляція будинку
Відомо, що ефективно гасять шум багатошарові конструкції. Проводимо звукоізоляцію (вона ж буде і теплоізоляцією) стін будинку зовні, щоб не втрачати корисну площу внутрішніх приміщень. Створюємо кілька шарів: каркас із заповненням плитами з мінеральної вати, гідроізоляція, рейки, облицювання металевими листами. Виходить вентильована конструкція. Для боротьби з шумом важливо чергувати пухкі й щільні шари матеріалу. Зовні — сталь, під сталлю — мінеральна вата і т.д. Те ж саме робимо під покрівлею, між кроквами. Ось так ведеться боротьба з повітряним шумом. Тобто з тим, який передається по повітрю.
Внутрішня звукоізоляція
Внутрішня звукоізоляціяВелика частина шуму всередині будинку є ударним шумом. Це те, що передається по перекриттях над приміщеннями. Якщо міжповерхові перекриття не досить товсті, то звуки від ходьби на верхніх поверхах будуть чутні в нижніх приміщеннях, кроки по коридору будуть почуті в кімнатах. Спосіб боротьби — укладання на підлогу звукоизолирующих прокладок або мембран. Існує також ефективний, хоча і складний, спосіб боротьби з ударним шумом — пристрій плаваючою стяжки. Нова міцна стяжка знаходиться на шарі звукоізоляційного матеріалу, покладеного на перекриття. За рахунок відсутності жорсткого контакту верхньої стяжки з перекриттям і стінами йде різке зменшення ударного шуму.
При звукоізоляції стель використовуються більш легкі і пухкі матеріали, ніж при звукоізоляції підлог. У разі влаштування підвісних конструкцій слід застосовувати спеціальні підвіси, які не сприяють передачі шуму. Інакше ефект може виявитися прямо протилежним. Стеля вийде гучним. У приміщенні може оселитися луна.
Звукоізоляція стін будинку і перегородок в приватному будинку, як правило, потрібно дуже рідко. Якщо виникає така необхідність, то слід дотримуватися тих же правил, що і при виконанні звукоізоляції стель і підлог: багатошаровість, чергування пухких і щільних матеріалів, відсутність жорсткого контакту з нерухомими частинами будови.
Матеріали
При виборі матеріалів для проведення звукоізоляції будинку слід враховувати безліч важливих моментів. Спінені полімерні стрічки та плівки для боротьби зі структурним шумом з часом втрачають свої корисні властивості. Матеріали з мінеральних компонентів схильні до старіння набагато менше. Область застосування матеріалів зазначається в їхніх сертифікатах. Куплені вироби повинні бути призначені саме для звукоізоляції. Ефективність цих матеріалів характеризується коефіцієнтом або індексом ізоляції. Чим він більший, тим більше кратність зменшення шуму до і після ізоляції.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.