На Житомирщині планують створити госпітальний округ

На Житомирщині планують створити госпітальний округ
Децентралізація – це позитивна справа. Насамперед це передача повноважень на місця. Вона спонукає в тому числі і Міністерство охорони здоров’я брати на себе відповідальність за прийняті рішення. Суть реформи – щоб кожен громадянин отримував якісні медичні послуги, щоб ці послуги були максимально наближені до громадянина. Сьогоднішня ситуація, яка склалася в охороні здоров’я, є критичною і має бути змінена.
Первинна медицина повинна бути налагоджена на рівні об’єднаних громад на базі ФАПів та амбулаторій, а госпітальні округи мають стати основою вторинного рівня медичного обслуговування, третинний рівень – на базі областей.
Враховуючи результати напрацювань експертів у сфері охорони здоров’я та профільного міністерства, за пропозицією Віктора Шафранського, учасники наради обговорили можливість створення пілотного госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області у складі м. Коростень, Коростенського, Лугинського, Олевського, Овруцького, Народицького та Малинського районів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.