На Житомирщині відкриється 19 бюро правової допомоги

На Житомирщині відкриється 19 бюро правової допомоги
Сьогодні в Україні функціонує 125 центрів безоплатної правової допомоги, що надають правову допомогу в кримінальних провадженнях усім затриманим, підозрюваним чи обвинуваченим, які не можуть власним коштом залучити адвоката або участь адвоката є обов`язковою; також соціально незахищеним категоріям – люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти та ще ряд категорій – у цивільних або адміністративних спорах.

До центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги звертаються з найрізноманітнішими питаннями, від найпростіших (спадкові) до найбільш складних (земельних, реабілітація жертв політичних репресій тощо).

Фахівці центрів практикують альтернативні форми діяльності, зокрема мобільні консультаційні пункти: адвокати виїжджають на місця, у віддалені села чи спеціалізовані установи для надання правової допомоги соціально незахищеним верствам населення. У Житомирській області працює 37 таких мобільний пунктів.

Але й це ще не все. Вже з 1 вересня в Україні почнуть обслуговувати громадян 428 бюро правової допомоги.

На Житомирщині буде відкрито 19 бюро, де люди, не залежно від їх майнового стану, зможуть отримати консультацію з будь-яких правових питань.

У кожному бюро працюватиме 2-3 працівники-юристи, які надаватимуть послуги громадянам. Зокрема: надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (юридичні консультації); забезпечуватимуть доступом до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян); здійснюватимуть активне правоосвітництво); забезпечуватимуть доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Утворення бюро не потребуватиме додаткових видатків державного бюджету. Їх ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна та коштів районних та міських управлінь юстиції, які ліквідовані.

Така реформа територіальних органів юстиції є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі онлайн із одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.