У готелях і хостелах готуються до сезону крадіжок

У готелях і хостелах готуються до сезону крадіжок
Напередодні новорічних свят, коли тисячі українців купують квитки на потяги і бронюють номери в готелях і котеджах,, в готелях готуються і до приїзду любителів прихопити собі щось «на пам'ять». Представники готельного бізнесу розповіли «Сегодня», що крали з наших готелів за останні роки і як з цим борються.
Як з'ясувалося, злодійством займаються не тільки окремі постояльці, а й цілі групи відпочиваючих.
«Дуже багато крадіжок почало відбуватися з приходом кризи, в 2014-2015 роках, – розповіла «Сегодня» віце-президент Всеукраїнської хостел-асоціації Олена Іващенко. – Зараз факти злодійства теж є, але їх дещо менше. Навіть якщо говорити про хостели, де не так багато майна, то злодії й там примудряються щось забрати. Особливою популярністю користуються наволочки. Також нечисті на руку громадяни забирають рушники, постільні приналежності, чайники. Часто в хостелах пропадає посуд – склянки, ложки та виделки. Був випадок, коли група постояльців забрала чи не весь посуд з хостелу».
«Сегодня» з'ясувала, що частина крадіжок з готелів під час зимових свят – зовсім не спонтанні, а заплановані. Не зупиняють злодіїв і грати на вікнах. Нещодавно Шевченківський суд столиці визнав винним уродженця Херсонської області в тому, що той оселився в готелі, щоб викрасти майно готелю. Як сказано у вироку, опублікованому в держреєстрі судових рішень, чоловік оселився в готелі з завчасно припасеною великою сумкою. Вибравши зручний момент, він уклав до неї телевізор і зник. Пізніше був знайдений правоохоронцями. В результаті суд обмежився тим, що оштрафував злочинця на 850 грн.
Втім, трапляються в готелях і нестандартні випадки. Нещодавно Тернопільський міськрайонний суд визнав винним місцевого жителя у пограбуванні місцевого готелю і засудив його до двох років в'язниці. Як сказано у вироку, обвинувачений не визнав себе винним і мотивував це тим, що виніс з готелю ліжко, пуф і гардини, тому як вони належали нібито йому. За його словами, кілька років тому в будівлі готелю було гуртожиток, в одній з кімнат він проживав, але потім на кілька років потрапив до в'язниці. Після повернення лише вирішив забрати нібито свої речі. Керівництво готелю заперечувало, що ці речі належали підсудному.
І в готелях, і в Нацполіції нам розповіли, що в період свят і відпусток жертвами злодіїв стають не тільки готелі, але й інші постояльці. За словами копів, трапляється, що постояльці готелю забувають закрити двері на ніч – за статистикою, частина крадіжок відбувається саме з цієї причини. Наприклад, влітку минулого року поліція Кіровоградської області звітувала, що розкрила крадіжку, коли у однієї з гостей місцевого готелю невідома особа викрала вночі грошей і речей на загальну суму 20 тис. грн. Спровокували його незакриті двері до номера жінки.

Заходи
«На 100 % убезпечитися від крадіжки майна готелів неможливо, тому потрібно бути готовим, що певний збиток буде і враховувати це, формуючи бюджет. Тобто закладати збитки. Щоб припинити крадіжки білизни, в хостелах зобов'язують здавати її при виселенні. Але за майном, яке знаходиться в загальній зоні, адміністратори не завжди можуть устежити», – говорить Іващенко.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.