Як почистити ванну в домашніх умовах.

Як почистити ванну в домашніх умовах.
Як почистити ванну в домашніх умовах. Корисні поради


Щоб почистити сталеву чи чавунну ванну, при цьому не пошкодивши емальованого покриття і не нашкодивши власному здоров'ю, скористайтеся такими рекомендаціями:

Вибираючи чищення складу, звертайте увагу на ступінь забруднення поверхні. Якщо у вас жорстка вода і ванну доводиться чистити часто, то кожен раз намагайтеся користуватися щадними засобами, бажано з м'якою кремову текстуру.

Якщо у ванній є застарілі плями жовтизни і бруду, вимивати їх доведеться кислотами. Оскільки кислоти погано впливають на емаль, суворо дотримуйтесь зазначеної на упаковці інструкцію, не перетримуйте речовина довше покладеного часу, ретельно змивайте його чистою водою.

Бережіть шкіру рук, користуючись рукавичками. Якщо застосовуєте агресивні хімікати, забезпечте також дихальні шляхи, тримайте двері ванної кімнати відкритими, не закривайте найближчі вікна, щоб приміщення провітрювалося.

Думаючи, ніж почистити ванну від нальоту, вибирайте м'які губки і щітки. Жорсткі пристосування можуть подряпати емаль і ванна почне бруднитися ще швидше.
Не застосовуйте для очищення ванн хімічні склади, призначені для унітазів.
Як почистити ванну в домашніх умовах.

Розбираючись, чим можна почистити ванну, для початку треба визначити засоби, якими цього робити не варто. До них належать такі:

✏соляна і щавлева кислоти;

✏лужні склади;

✏альдегіди;

✏абразивні засоби.

Спеціальні засоби для чищення ванн

У магазинах мийних засобів можна знайти різні склади для очищення ванн. Ось найбільш популярні з них:

Domestos – хлорсодержащее речовина. Domestos добре справляється з забрудненнями середньої складності, усуває мікроорганізми. А ось вапняний наліт і застарілий бруд їм прибрати складно, до того ж, цей засіб має різкий запах.

Cillit Bang використовують для частого догляду за ванною. Він м'яко очищає, не пошкоджує поверхню, але погано справляється з іржавими плямами.

«Пемолюкс» — миючий речовина з содою в склад. Ефективно для догляду за старими ванними з пошкодженим покриттям.

Comet у гельовій формі використовують для відбілювання емалі і для усунення складних застарілих плям.


Чим почистити акрилову ванну? Для цього теж є спеціально призначені склади:

Bass – чистячий засіб у вигляді рідини, підходить для ванн і душових кабін.

Cif – універсальний склад, який можна застосовувати і для самих ванн, і для інших поверхонь.

«Акрилан» — склад, використовуваний для видалення бруду і плям на акрилових поверхнях. Воно виглядає як піна і чудово отчищает забруднення і жовтизну.

Як почистити ванну народними засобами

Якщо не хочеться витрачати гроші на побутову хімію, можна скористатися перевіреними домашніми засобами. Так, почистити ванну можна простий содою і оцтом, які з легкістю усунуть забруднення середнього ступеня. Розберемося з народними засобами більш докладно:

Сода – відмінно справляється з жовтизною, жирними плямами і неприємним запахом. Єдине, чого не можна відчистити содою – це наліт вапна, утворений жорсткою водою. Варто врахувати, що сода – досить дешеве засіб, який, до того ж, безпечно для здоров'я. Як почистити ванну содою? Насправді, це дуже легко. Речовина можна в сухому вигляді нанести на губку або ж приготувати склад з простий і кальцинованої соди, взявши в рівних кількостях те й інше. Потім нанести склад на внутрішню поверхню ванни і потримати 30 хвилин. Потім, змочивши губку оцтом, ванну треба ретельно потерти. Ще через півгодини засіб потрібно ретельно змити чистою водою.

Почистити ванну від вапняних відкладень можна оцтом. Звичайний столовий 9% розчин з цим впорається чудово. Оцет треба нанести на паперові рушники і розкласти їх по всій поверхні ванни. Через 3 години можна прибирати серветки і змивати кислоту. Такий засіб також допоможе видалити жовтизну і плями іржі.

Ефективною у боротьбі з іржею і вапняними відкладеннями вважається лимонна кислота. 2 ст. л. кислоти розчиняють в 500 мл гарячої води, а потім губкою змочують поверхню ванни. Через півгодини складу змивають.

Як ще можна почистити злив ванни і саму ванну від плям? Для такої мети підійде гірчичний порошок. Додавши в нього невелику кількість води, порошку роблять пасту. Її наносять на забруднені ділянки, а через кілька годин змивають.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.