ПРАВИЛА ОФІСНОГО ЕТИКЕТУ, ЯКІ ВАРТО ЗНАТИ

ПРАВИЛА ОФІСНОГО ЕТИКЕТУ, ЯКІ ВАРТО ЗНАТИ
Часто буває, що людина відмінно справляється зі своїми обов’язками на роботі, але абсолютно не користується повагою і хорошою репутацією у колег і начальства. Здавалося б, що ще потрібно для того, щоб домогтися успіху в кар’єрі? Виявляється, прогрес на роботі залежить не тільки від своєчасного виконання завдань або негайних наказів керівника. Дуже важливою складовою частиною успіху є дотримання правил офісного етикету. Саме про них ми і поговоримо докладніше.

Звичайно, офіційного кодексу або зводу норм поведінки в робочому офісі поки не написано. Незважаючи на це, вони все-таки існують. І якщо не дотримуватися таких правил, можна запросто стати «білою вороною» в колективі і ніколи не отримати підвищення.
На думку психологів, на роботі у кожної людини протягом трудового дня накопичується маса енергії, значна частина якої – негативна. Стресові ситуації, пов’язані з терміновими завданнями, обговорення робочих питань, наради та співбесіди вже ніяк не відображаються на нас в хорошому сенсі. Саме тому, багато працівників дозволяють собі лаятися в офісі, грубити колегам і виражати негативні емоції. Робити цього у жодному разі не можна, адже професіонал завжди і скрізь повинен залишатися професіоналом!

Отже, ми вирішили навести кілька правил офісного етикету:

Завжди вітатися з колегами. Що б не відбувалося в житті кожної людини в офісі, це не повинно відображатися в колективі. Тому, навіть якщо у Вас поганий настрій, необхідно посміхнутися і сказати співробітникам «доброго ранку» на початку робочого дня, а потім попрощатися, йдучи додому.

Не залишати мобільний з включеним звуком. Найчастіше трапляється ситуація, коли хтось із колег кладе мобільний на стіл, а сам іде на обід або кудись геть. І тут апарат починає розриватися і дзвонити, ніж шалено дратуючи всіх в офісі. Тому, візьміть собі за правило ставити телефон на беззвучний режим, щоб не виводити тим самим колег з себе.
Робоче місце – особистий простір. В офісі стіл, монітор і стілець є маленьким притулком кожного працівника. А як говорить відома англійська приказка: мій дім – моя фортеця! Не можна дозволяти собі заглядати в чужий екран без потреби, підсаджуватися до співробітника або копатися в комп’ютерних папках без дозволу. Більш того, ні в якому разі не можна лазити в столах колег в пошуках паперу чи ручки.

Розмова по робочому телефону в особистих цілях – табу! І не дотримуючись цього правила, можна зіпсувати відносини з колегами назавжди.
Офісний холодильник – не особиста територія. Якщо всім колективом Ви і Ваші колеги скидалося грошима на чай, каву, нарізку, фрукти та овочі, це зовсім не означає, що у Вас є право заглядати туди частіше інших і повноцінно обідати такими запасами. Навіть якщо Вам здається, що ніхто не помітить зникнення маленького шматочка, все одно пізніше таємне стане явним. І повірте, це не додасть Вашому образу хороших фарб.

Дотримання дрес-коду – невід’ємна частина робочого процесу. І навіть, якщо у Вас в офісі немає жорстких обмежень в цьому сенсі, короткі шорти, в’єтнамки і абсолютна фривольність в одязі все-одно не доречні.

Не пліткувати і не питати у співробітників особистих питань. Не забувайте про те, що якщо людина захоче поділитися інформацією про себе, він обов’язково це зробить. Постійні обговорення і розпускання чуток для того, щоб дізнатися побільше «брудних подробиць», ще нікому не йшло на користь.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.