Яку підлогу краще обрати

Яку підлогу краще обрати
Багато людей приділяють недостатньо уваги вибору покриття для підлоги і найчастіше вибирають те, що колись побачили у сусідів або друзів. Однак є й такі, для кого вибір підлоги – завжди важке рішення, і тут питання стоїть досить гостро: що вибрати? Те, що дорожче, чи те, що дешевше: лінолеум чи ламінат, а може, паркетну дошку?.

Вибір підлоги є важливим ще й тому, що її встановити чи поміняти не так просто. Стіни можна фарбувати хоч щороку, а от для заміни підлоги не завжди вистачає сили, аби хоча б винести меблі. Більше того, саме підлога задає тон дизайну всього приміщення. Навіть зі звичайною маляркою, але гарною підлогою ремонт виглядатиме ефектніше, ніж з дорогим інтер’єром і дешевим ламінатом.


Натуральна підлога – це дорого, – кажемо ми зазвичай. Чи варто за це переплачувати? Може, на зекономлені гроші краще купити дорожчі та красивіші шпалери? Спробуємо з’ясувати це непросте питання.

Паркетна дошка

Тривалий час серед покриттів для підлоги великою популярністю користувався дубовий паркет, який дотепер можна побачити у багатьох приміщеннях. Однак сьогодні на ринку покриттів для підлоги паркет поступився першістю іншому популярному нині продукту – паркетній дошці. Ідея паркетної дошки досить проста: зробити натуральну підлогу максимально дешевою з мінімальними тимчасовими витратами на укладання. Різниця очевидна з першого погляду: якщо на укладання паркету потрібно мінімум два тижні, то паркетну дошку можна укласти навіть за 2-3 дні. До того ж її немає потреби лакувати, оскільки її вже полакували на виробництві. При тому слугуватиме вона так само довго, як і паркет. Окрім того, її можна перешліфовувати не один раз.

Ще однією перевагою паркетної дошки порівняно із штучним паркетом є великий вибір колірної гами на будь-який смак і гаманець.

Корок

Окрім паркетної дошки на ринку нині набуває популярності інше натуральне покриття – коркова підлога. Так, це той самий корок, який ми дістаємо із пляшки гарного вина. Корок – це матеріал з кори коркового дерева, який має чимало корисних властивостей. По-перше, коркова підлога має незвичний вигляд, створюючи широкий простір для фантазії у дизайні приміщень. По-друге, сам по собі корок не є твердим матеріалом і має ефект пружини. Що це означає? При ходінні по такій підлозі ваш хребет отримує мінімальні навантаження. Враховуючи це, відпочинок і релаксація у будинку вам гарантовані. До того ж корок дуже теплий матеріал, який також не боїться вологи та грибків, тому його можна стелити навіть у ванній кімнаті. Ходити по такій підлозі босоніж – це задоволення. Стосовно довговічності, то лакове покриття верхнього шару захищає таку підлогу від постійних навантажень під час ходьби та й сам корок має достатній запас міцності. Така підлога слугуватиме не менше 20-ти років. Коркове підлогове покриття майже не має недоліків, хіба що не любить, коли по ній ходять на шпильках.

Жодне штучне покриття, яким би схожим зовні на деревину воно не було, не залишає у нас стільки позитивних емоцій, скільки покриття з дерева або корку. У жодній штучній підлозі малюнок, хоча і гарний, однак неживий, іншими словами, відчуття від такого покриття будуть цілком іншими, ніж від деревини. А хіба не нові відчуття комфорту ми очікуємо від житла, коли платимо свої гроші за свіжий ремонт.

Покриття з дерева довговічніше, ніж лінолеум або ламінат та навіть до певної міри дешевше, оскільки покриття із синтетичних матеріалів доведеться згодом міняти: ламінат – через 4-5 років; лінолеум – через 5-8, та сама дерев'яна підлога навіть при правильному догляді прослужить мінімум 25-30 років. Отже, витративши одного разу, вам не доведеться витрачати на ремонт підлоги знову, і знову.

Натуральна підлога – це певна інвестиція у ваше житло, яка ще довго даруватиме вам тепло, комфорт та відпочинок. Гарного вам вибору! (Рекомендуємо) І не забувайте користуватись порадами фахівців, адже нюансів при виборі натуральної підлоги досить багато.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.