Правильний догляд за металопластиковими вікнами

Правильний догляд за металопластиковими вікнами
1. Чистота металопластикового профілю

Раму й стулку вікон варто мити спеціальними мийними рідинами для догляду за металопластиковими вікнами або можна скористатися теплою мильною водою й губкою. На завершення насухо протирати профіль, щоб не виникли розводи.

Важливо! Не користуватися агресивними мийними засобами й абразивними губками, які можуть пошкодити раму й стулки металопластикових вікон.

2. Чистота скла

Миття скла металопластикових вікон проводять за допомогою спеціальних засобів для очищення скла, які можна придбати у мережі побутової хімії.

Можна також використати воду із додаванням оцту (кілька ложок оцту на літру води), розчин нашатирного спирту (1 частина спирту до 10 частин води).

3. Дренажні отвори у чистоті.

Очищати й підтримувати чистоту дренажних отворів, які розміщені у нижній зовнішній частині рами (вони є у кожному вікні, їх легко виявити, відкривши стулку).

4. Чистота ущільнювальних гумок

Гумові ущільнювачі спочатку очищають теплою водою, протирають насухо (важливо, щоб вода не залишилася у складках до настанняморозу). Змащують силіконовою змазкою, можна використати й вазелін.

5. Чистота фурнітури

Фурнітуру протирають вологою ганчіркою або губкою. Після очищення витирають насухо. Можна також використовувати пилосос.

Важливо! Не варто порушувати антикорозійне покриття фурнітури, не застосовуйте засобів, які можуть призвести до цього. Так само варто охороняти від потрапляння бруду.

6.Змащення віконної фурнітури

Два рази на рік варто змащувати всі рухомі складові обв'язки змазкою, наприклад: машинним маслом або технічним вазеліном. Важливо, щоб до вмісту змазки не входили кислоти й смоли. Окрім того, є засоби, які спеціально призначені для догляду за фурнітурою. Це буде більш якісно.

Змазку наносять в канал ходу цапфи густим мастилом і рідким мастилом в отвори замка передачі.

Важливо знати! Маніпуляції з віконною ручкою слід проводити у режимі зачинення стулки й без зусиль.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.