Готуємо вікна до зими

Готуємо вікна до зими
Пластикові вікна володіють великою міцністю, надійні і довго служать, але і вони іноді вимагають обслуговування і ремонту. Щоб вікна не підвели вас в холодну пору року, зберігали тепло і захищали будинок від протягів, слід завчасно провести ряд підготовчих заходів. Тільки вони можуть забезпечити коректне функціонування вашого вікна взимку. Фото і відео ілюстрації представлені нижче.

-Перше, що потрібно зробити, готуючи вікна до зими, це добре їх вимити. Склопакет, профілі, підвіконня, відкоси, у разі якщо вони оброблені пластиком, — ніщо не повинно залишитися без уваги. Для очищення від забруднень слід використовувати не їдкі засоби для миття, м’які губки, ганчір’я. Мити необхідно не тільки зсередини, але і зовні. Відкривши вікно, слід очистити дренажні канали, для цього підійде який-небудь гострий предмет, наприклад зубочистка. Якщо вікно добре очищене, то в осіннє-зимовий період вода не затримається в стоках, а буде вільно витікати. Стулки вікон зможуть рухатися вільно, не зустрічаючи на шляху ніяких перешкод.

-Так само не можна обійти увагою рухомі елементи віконної фурнітури. Найбільше забруднення накопичуються в тих місцях, де розташовані притискні ролики. Через це вони не можуть безперешкодно функціонувати. Пил і стару змазку тут зручніше видаляти, користуючись жорстким пензликом.

-Після того як вікно повністю очищено, включаючи важкодоступні місця, приступають до змащування всіх його механізмів. Для цих цілей краще імпортна силіконова змазка. Вона не тільки більш густа, ніж вітчизняна, але і тримається набагато довше. Якщо вона занадто дорога, то з українських аналогів цілком підійде солідол. Деякі думають, що для цих цілей придатні харчові рослинні олії, але це думка глибоко помилкова. Ці масла при нанесенні дуже скоро висихають і перетворюються в своєрідну наждачку, яка здатна вивести з ладу механізми всього лише протягом року. При змазуванні роликів потрібно постійно повертати ручку, щоб мастило мало можливість рівномірно розійтися по всій поверхні рухомих дотичних деталей.

-Наступним етапом необхідно проконтролювати стан ущільнювачів. До догляду за ними варто підійти з найбільшою відповідальністю, оскільки саме від ущільнювачів найбільше залежить «погода в домі». Якщо в кімнату почали проникати сторонні шуми, вони стали потіти і покриватися льодом, то це вірна ознака їхнього псування.

-Щоб продовжити термін служби ущільнювача потрібно періодично проводити його очищення і змащення. Змащують його тієї ж силіконовою змазкою або технічним вазеліном по всій довжині для запобігання промерзання і висушування. Якщо, оглядаючи вікно перед настанням холодів, ви виявили, що все-таки допустили знос ущільнювача, тоді його доведеться замінити. Зробити це цілком можливо самостійно. Для цього на будівельному ринку придбайте ущільнювач, враховуючи форму посадкового місця, бо воно іноді різниться. Допомагаючи собі плоскою викруткою, акуратно вийміть зношений матеріал і на його місце поставити новий. Щоб полегшити собі роботу посадочне місце обробіть мастилом. По закінченні робіт зверху рясно обробіть весь ущільнювач.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.