Кроки з дерегуляції будівельної галузі

Кроки з дерегуляції будівельної галузі
Прийняття у Верховній Раді проекту Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності” (№5587) скасує вимоги щодо отримання вихідних даних та технічних умов від ДСНС. Закон спрямовано на спрощення дозвільної документації щодо будівельних робіт, а також – процедури затвердження проектів будівництва.

Також зауважили на важливості прийняття Закону «Про внесення змін до Закону “Про будівельні норми”, який запровадить параметричний метод нормування у будівництві.

Після його ухвалення вибір проектних рішень залежатиме від призначення об’єкта, а не відсторонених імперативних приписів. Планується затвердити сім ДБН, розробити нові редакції ще шести ДБН та узгодити технічне завдання до 14 ДБН.

Акцентували також на принциповості прийняття проекту Закону “Про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення містобудівної діяльності” (№4585), спрямованого на дерегуляцію господарської діяльності.

Важливим є законопроект, який запроваджує страхування відповідальності суб’єктів містобудування, як умову здійснення певних видів діяльності. Зокрема, ідеться про страхування цивільно-правової відповідальності перед третіми особами при здійсненні професійної діяльності та створення Фонду гарантування інвестицій.

Необхідно запроваджувати принципи страхування як міжнародно-визнаної форми ризик-менеджменту. Це дозволить мінімізувати ризики, захистити майнові та особисті інтереси осіб, удосконалити механізми відшкодування збитків споживачам через надання товарів чи послуг неналежної якості.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.