Закон, що поліпшить ситуації в будівництві

Закон, що поліпшить ситуації в будівництві
У Верховній Раді України був зареєстрований законопроект №3610 «Про внесення змін до Закону України« Про регулювання містобудівної діяльності»(щодо скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту).
Зокрема, статтею 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачено, що замовник, який має намір забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, крім випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті.
Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає в перерахуванні замовником до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури. Засоби пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту сплачуються в повному обсязі до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію єдиним платежем або частинами за графіком, який визначається договором.
У той же час, всі забудовники окрім перерахування пайової участі у відповідності з технічними умовами на свої кошти відновлюють застарілі інженерні мережі населених пунктів, будують нові гілки мереж за межами своїх ділянок. Крім того, рішення місцевих рад містять вимоги для забудовників по будівництву дитячих садків, медичних амбулаторій, магазинів та інших об'єктів соціальної інфраструктури. Це - реальні дії інвесторів-забудовників, а звільнення забудовника в індивідуальному порядку органами місцевого самоврядування від сплати пайової участі нерідко має корупційну складову.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.