Як отримати безкоштовні медикаменти?

Як отримати безкоштовні медикаменти?
На офіційному веб-сайті управління створено рубрику «Доступні ліки», в якій розміщено актуальну інформацію для аптек-учасників та лікарів, зокрема зразки необхідних документів, а також порядок отримання ліків жителями області.

Для того, щоб отримати ліки, необхідно:

-звернутися до лікаря та отримати правильно виписаний рецепт;
-завітати до аптеки-учасника програми, на якій розміщено логотип «Доступні ліки»;
- отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою за рецептом.

Перелік лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, нараховує 157 найменувань. Вартість 23 препаратів відшкодовуватиметься повністю (відпускатимуться за рецептами безкоштовно). За інші 134 препарати пацієнту доведеться доплатити різницю.

У кожному аптечному закладі, що бере участь в урядовій програмі «Доступні ліки», обов’язково має бути наявний найдешевший препарат та перелік цін відшкодування.


Урядова програма «Доступні ліки» стартувала з 1 квітня 2017 року. Пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з частковою доплатою.

На 2017 рік Уряд виділив 500 млн гривень.

На виконання Програми область отримала субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань на 2017 рік на суму 16 млн. 4200 грн.

На початок 2017 року в області зареєстровано 789 494 хворих, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму. З них хворих на серцево-судинні захворювання – 744 432, цукровий діабет ІІ типу – 39 365 та бронхіальну астму – 5 797.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.