Масове закриття аптек. Бути чи не бути?

Масове закриття аптек. Бути чи не бути?
Новий проект ліцензійних умов для продавців і виробників медикаментів, який раніше виставили на громадське обговорення на сайті Міністерства охорони здоров'я України, дуже налякав українських фармацевтів. Представники відправили відкритий лист главі уряду Володимиру Гройсману, а також керівнику Державної регуляторної служби Ксенії Ляпіної, в якому наголошують, що цей проект не відповідає законодавству і несе загрозу для малого підприємництва в Україні.

В листі наголошується, що в цьому проекті особливе занепокоєння викликає пункт 27, на підставі якого ліцензіатів зобов'яжуть забезпечити наявність в аптеках ліків, які будуть продаватися за програмою реімбурсації. Що дуже схоже на спробу Кабміну примусити до участі в програмі відшкодування вартості ліків всіх підприємців.

Але тут не враховується той факт, що багато, хто брав участь в іншому пілотному проекті, ще не отримали відшкодування від держави за поставлені громадянам ліки, хоча проект і завершений. В Україні фармацевти закуповують ліки виключно за передоплатою, а вимога про наявність запасів стає майже нездійсненним, тому сотні аптек можуть закритися в країні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.