Зона вільної торгівлі з ЄС зробить Україну потужною виробничою базою - Яресько

Зона вільної торгівлі з ЄС зробить Україну потужною виробничою базою - Яресько
Зона вільної торгівлі з Європейським Союзом зробить Україну потужною базою для виробництва експортних товарів до Євросоюзу, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.
Міністр допустила, що Україна ще не повністю готова до Зони вільної торгівлі з ЄС, але разом з тим вона вважає, що відстрочка не дасть можливості краще підготуватися.

"Це відкриває для України кращі можливості, зокрема, для залучення прагматичних китайських інвесторів, і Україна стане найпотужнішою базою для виробництва експорту в Європейський Союз", - передає слова Яресько УНІАН.

Міністр фінансів також підкреслила, що зустрічні санкції Росії не зупинять Україну на цьому шляху.

"Якщо російський уряд вирішить помститися за це, ми з цим впораємося. Ми пережили війну, переживемо і це", - додала вона.

Нагадаємо, уже з 1 січня 2016 року Російська Федерація може заборонити ввезення на свою територію всієї агропромислової продукції з України, сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Причиною продовольчого ембарго прем'єр називає введення зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом. Росії не подобаються окремі пункти угоди, вона постійно ініціює зміни. Проте ні Київ, ні Брюссель змінювати документ не хочуть.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.