Яценюк хоче повністю відмовитися від товарів з Росії

Яценюк хоче повністю відмовитися від товарів з Росії
Україна може повністю обмежити двосторонню торгівлю з Росією.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Мій прогноз такий: нам потрібно готуватися до того, що у нас буде практично повне обмеження торгівлі з Росією в двосторонньому форматі", - заявив він.

За оцінками прем'єра, у разі закриття російського ринку для українських товарів зменшення експорту складе близько $ 5 млрд.

Яценюк впевнений, що з української сторони неправильно "сидіти і думати, що воно все ось так пройде" в той час, коли західні країни вводять санкції проти Росії і обмежують двосторонню торгівлю.

"Я усвідомлюю всі економічні наслідки. І ви усвідомлюєте їх. Але так само я усвідомлюю, що Росія - це не єдиний ринок у світі, на який повинна поставлятися українська продукція. Тому уряд має зробити все для того, щоб у короткостроковій перспективі ми диверсифікували ринки збуту", - додав глава уряду.

При цьому Арсеній Яценюк повідомив, що вже зараз багато компаній самостійно вийшли на інші ринки збуту і тим самим знаходять можливість продавати свою продукцію. Прем'єр-міністр нагадав, що РФ перекрила Україні газ, встановивши високу ціну, практично на всю продукцію введено ембарго.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що Україна поки не буде розривати дипломатичні стосунки з Росією, адже це ускладнить звільнення захоплених українських громадян.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.