Туркменістан готовий у будь-який час повністю забезпечити Україну газом

Туркменістан готовий у будь-який час повністю забезпечити Україну газом
Туркменістан готовий повністю забезпечити Україну газом. Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов.

"Туркменська сторона готова в будь-який час надати достатній обсяг природного газу для споживачів України. Принцип Туркменістану такий, що ми продаємо природний газ на кордоні. Туркменістан зараз продає кільком країнам світу. Позиція нашого президента і політика нашої держави полягає в тому, що ми повинні газом поділитися з іншими народами світу. Тому ми добре ставимося до всіх бажаючих купувати туркменський газ", - зазначив Аманмурадов. Читайте також:

За його словами, Туркменістан намагається активно диверсифікувати напрямки експорту газу.

Нагадаємо, раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що Україна досі не заплатила Росії 882 мільйони доларів за серпневий газ, тому контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати. У свою чергу, російський прем'єр Дмитро Медведєв підтримав пропозицію і додав, що судячи з усього Україна не збирається платити.

"Газпром" погрожує перевести Україну на 100% передоплату за газ вже з грудня.

У свою чергу, віце-прем'єр України Юрій Бойко заявив, що якщо Росія і далі буде формально підходити до вирішення газових питань з Україною, то Київ відповість таким же чином.

Автор статьи: ТСН

Источник: http://tsn.ua/groshi

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.