Україна погрожує Росії перекрити транзитну трубу в Європу

Україна погрожує Росії перекрити транзитну трубу в Європу
Віце-прем'єр України Юрій Бойко заявляє, що якщо Росія і далі буде формально підходити до вирішення газових питань з Україною, то Київ відповість таким же чином.

"Якщо брати суто партнерські відносини з російськими колегами, то ми завжди страхували їх в пікові періоди, коли було важливо зберегти транзит газу до Європи. І "Газпром" за рахунок нашої підтримки виконував свої контрактні зобов'язання", - сказав Бойко.

За його словами, Київ може припинити страхувати Москви в питаннях транзиту блакитного палива.

"Якщо буде такий формальний підхід з боку російських колег, ми залишаємо за собою право таким же чином використовувати контракт тільки на закупівлю, і вся повнота відповідальності за транзит газу до Європи з боку російського "Газпрому" буде покладена тільки на них. Ми вже їм плече не підставимо, тому що якщо буде формальний підхід з їхнього боку, такий самий формальний підхід буде і з нашої сторони", - додав віце-прем'єр. Читайте також: Росія "включила лічильник" Україні за газовими боргами

Раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що Україна досі не заплатила 882 мільйони доларів за серпневий газ, тому контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати. У свою чергу, російський прем'єр Дмитро Медведєв підтримав пропозицію і додав, що судячи з усього Україна не збирається платити. "Газпром" погрожує перевести Україну на 100% передоплату за газ вже з грудня.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.