Кабмін виставив на продаж "фірташівський" Іршанський ГЗК, що на Житомирщині

Кабмін виставив на продаж "фірташівський" Іршанський ГЗК, що на Житомирщині
Кабінет міністрів вніс Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ГМК) в список об'єктів, що підлягають приватизації в 2013 році.

Про це йдеться в оприлюдненій постанові уряду № 846 від 9 жовтня, пише "Комерсант-Україна" .

Як повідомляється, з вересня 2004 року і по сьогоднішній день цілісні майнові комплекси цих підприємств перебувають в оренді "Кримського титану", який з минулого року повністю контролює компанія Ostchem (входить до Group DF Дмитра Фірташа).

Фонд держмайна, на балансі якого знаходяться основні фонди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК, вже почав їх підготовку до приватизації, розповіло джерело у відомстві.

"На базі підприємств будуть утворені акціонерні товариства. Їх засновниками виступлять ФДМ і нинішній орендар. Частки засновників будуть визначені після оцінки майна. Але держава зможе розраховувати тільки на вартість майна, спочатку переданого в оренду", - зазначив співрозмовник.

Він не виключив, що "державна частка може не дотягнути" до контрольного пакета.

"На момент укладення договору оренди майно цих підприємств оцінювалося в одну суму, а зараз - в іншу завдяки інвестиціям, модернізації та удосконаленням", - розповіло джерело. Офіційно в ФДМ дану інформацію не коментують.

За даними "Кримського титану" і ФДМ, тільки в 2004-2011 роках структури Group DF вклали в розвиток Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК понад 500 млн гривень, які пішли на закупівлю нових гірничодобувних машин, оновлення збагачувального, монтажного та енергетичного обладнання.

У прес-службі групи заявили, що компанія зацікавлена ​​взяти участь у приватизації цих підприємств.

"Стратегія Group DF в титановому бізнесі полягає в консолідації українських титанових активів у вертикально інтегрований холдинг", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, зараз Group DF вже володіє Міжріченським ГЗК і підприємством "Валки-Ільменіт". Крім того, лояльні групі менеджери керують державними Запорізьким титано-магнієвим комбінатом і "Сумихімпромом" , про бажання придбати які неодноразово заявляв Дмитро Фірташ.

Як відомо, Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК базуються на найбільших у Європі родовищах титано-цирконієвих руд.

Источник: 1.zt.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.