Відтепер значно простіше оформляти нерухомість

Відтепер значно простіше оформляти нерухомість
Законопроект про державну реєстрацію речових прав на нерухомість дозволяє спростити реєстрацію та прибирає корумповані реєстраційні центри.
Закон, який Рада сьогодні проголосувала, вводить п'ять новацій, які зроблять послуги більш доступними для усіх громадян:
1) Нинішню реєстраційну службу буде ліквідовано, а оформити майно можна буде навіть у селищній чи сільській раді або у нотаріуса.
2) Відтепер подавати документи можна буде в електронному вигляді, і сам перелік документів, необхідних для реєстрації, набагато менший.
3) Скорочення термінів розгляду документів, поданих для реєстрації. Віднині максимальний термін буде 5 днів від дати подачі документів.
4) Запроваджується принцип, коли особа може в межах однієї області звертатися до будь-якої установи, яка може здійснювати реєстрацію майна.
5) Знищення корупційної складової, яка була в системі органів реєстрації, коли питання стосувалося нерухомого майна.

Тепер буде достатньо піти до сільради чи до нотаріуса в межах області, оформити заявку і відправити на опрацювання. Таким чином, за 5 днів бабуся чи сільський житель можуть зайти в інтернет, за допомогою доньки чи внука, і перевірити, чи відбулася реєстрація її права на будинок. Коштуватиме нова послуга 137 грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.