Зміни у створенні об'єктів архітектури

Зміни у створенні об'єктів архітектури
У вказаному акті Уряду не визначено спеціального строку набрання чинності, відтак в дію він вступить від дня офіційного опублікування, як це передбачено Регламентом Кабінету Міністрів України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 950.
Згідно змін у суб’єктів будівельної діяльності з’явиться можливість подати документи з метою отримання ліцензії на виконання будівельних робіт до органу ліцензування, не лише упаперовому вигляді, а й за допомогою електронних засобів зв’язку.
Передбачається, що електроннеподання документів щодо отримання ліцензії здійснюватиметься через спеціальну електронну систему подання документів на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України (https://e-dabi.gov.ua/).
Наразі розробляється порядок, в якому буде здійснюватись подання документів уелектронному вигляді. Постановою передбачено, що порядок подання документів в електронному вигляді буде визначено наказом Міністерства регіонального розвитку України.
Варто звернути увагу на те, що частиною десятою статті 10 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», який набув чинності 28 червня 2015 року, встановлено, що документи, подання яких до органу ліцензування та видача яких органом ліцензування передбачені цим Законом, можуть бути подані до органу ліцензування та отримані від цього органу ліцензування за вибором здобувача ліцензії особисто, поштовим відправленням або в електронному вигляді за допомогою телекомунікаційних засобів зв'язку.
Спрощення порядку подачі документів у сфері ліцензування об’єктів архітектури є позитивним зрушення та свідчить про наближення реєстраційно-дозвільних процедур України до європейських стандартів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.