Відтепер і у Житомирі інспекція державного архітектурно-будівельного контролю

Відтепер і у Житомирі інспекція державного архітектурно-будівельного контролю
Житомирська влада створить нову інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради, яка буде слідкувати за незаконним зведенням будівель. Відповідний проект рішення депутати розглянуть на V сесії міської ради, яка відбудеться 9 лютого.
Новостворена інспекція буде надавати, отримувати, реєструвати, повертати документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовляти у видачі таких документів, анулювати їх та скасовувати їх реєстрацію.
Також інспекція прийматиме в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти (видаватиме сертифікати, реєструватиме декларації про готовність об’єктів до експлуатації та повертатиме такі декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків).
Подаватиме Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.
Здійснюватиме державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих у межах відповідних населених пунктів.
Здійснюватиме контроль за виконанням законних вимог (приписів) посадових осіб органів держархбудконтролю.
Розглядатиме відповідно до закону справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва, порушенням законодавства під час планування та забудови територій та невиконанням законних вимог (приписів) посадових осіб органів держархбудконтролю.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.