При будівництві приватного будинку погоджувати проект не потрібно

При будівництві приватного будинку погоджувати проект не потрібно
Відповідно до Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" при будівництві приватного будинку достатньо всього лише повідомити ДАБК про початок будівельних робіт.

Згідно Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" проектна документація не узгоджується з державними органами, органами місцевого самоврядування. Для цього досить повідомити ДАБК про початок будівельних робіт. Про це розповів голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександр Рибак у ході Інтернет-конференції в Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрило, 23).

За його словами, для початку будівельних робіт потрібно в порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України N466, зареєструвати декларацію про початок будівельних робіт.

"Якщо ж передбачається будівництво будинку до 300 метрів квадратних у цьому випадки замість проектної документації можливо отримати будівельний паспорт та повідомити інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю в залежності від місцезнаходження об'єкта про початок робіт", - зазначив експерт.

При цьому достатньо мати в наявності документ, який підтверджує право власності або ж користування земельною ділянкою.

Нагадаємо, в січні Верховна Рада Україна прийняла Закон N7418 "Про регулювання містобудівної діяльності". Документ передбачає удосконалення дозвільної системи у сфері будівництва. Зокрема, скорочується кількість дозвільних процедур, час їх проходження і перелік необхідних документів. У дозвільну систему вводиться принцип "єдиного вікна".

Источник: http://www.kanzas.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.