Будівництво будинку без дозволу

Будівництво будинку без дозволу
Дозвіл на будівництво являє собою документ, що підтверджує відповідність проектної документації вимогам містобудівного плану земельної ділянки і дає забудовникові право здійснювати будівництво, реконструкцію об’єктів капітального будівництва, а також їх капітальний ремонт, за винятком випадків, передбачених Містобудівним кодексом.
Для виробництва капітального ремонту об’єкта капітального будівництва дозвіл на будівництво потрібно лише у випадках, якщо при проведенні такого ремонту зачіпаються конструктивні і інші характеристики надійності та безпеки об’єктів капітального будівництва.
Таким чином, дозвіл на будівництво потрібно в строго визначених законом випадках, а саме при здійсненні:
-будівництва нового об’єкта капітального будівництва;
-реконструкції об’єкта капітального будівництва;
-капітального ремонту, в результаті якого зачіпаються конструктивні і інші характеристики надійності та безпеки об’єкта капітального будівництва.

Виходячи з ГСК:

-будівництво капітального об’єкта – створення будівель, будов, споруд (у тому числі на місці що зносяться об’єктів капітального будівництва), об’єктів, будівництво яких не завершено, за винятком тимчасових споруд, кіосків, навісів та інших подібних будівель;
-реконструкція об’єкта капітального будівництва – зміна параметрів об’єктів капітального будівництва, їх частин (висоти, кількості поверхів, площі, показників виробничої потужності, обсягу) та якості інженерно-технічного забезпечення.
Види робіт з капітального ремонту об’єктів капітального будівництва, в результаті яких зачіпаються конструктивні і інші характеристики надійності та безпеки таких об’єктів, в ГСК не зазначені.
Для з’ясування питання про необхідність отримання дозволу на будівництво (особливо при реконструкції та капітальному ремонті) необхідно точно визначити види робіт на об’єкті. З’ясування зазначеного питання відіграє важливу роль при визначенні часових затрат для здійснення проведення робіт (зокрема, витрат на отримання дозволу на будівництво).

Із загального правила ГСК про необхідність отримання дозволу на будівництво передбачені винятки, зокрема, видача дозволу на будівництво не потрібна в разі:

-будівництва гаража на земельній ділянці, наданій фізичній особі для цілей, не пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності, або -будівництва на земельній ділянці, наданій для ведення садівництва, дачного господарства;
-будівництва реконструкції об’єктів, які не є об’єктами капітального будівництва (кіосків, навісів та інших);
-будівництва на земельній ділянці будівель та споруд допоміжного використання;
-зміни об’єктів капітального будівництва та (або) їх частин, якщо такі зміни не зачіпають конструктивні і інші характеристики їх надійності та безпеки і не перевищують граничні параметри дозволеного будівництва, реконструкції, встановлені містобудівним регламентом;
-будівництва житлових будинків на ділянках, наданих для особистого підсобного, дачного господарства, городництва, індивідуального житлового будівництва.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.