В Україні стрімке сприяння розвитку громадянського суспільства

В Україні стрімке сприяння розвитку громадянського суспільства
Президент під час зустрічі з представниками громадських організацій підписав Указ "Про сприяння розвитку громадянського суспільства".
Революція Гідності дала нові можливості для розвитку громадянського суспільства та поглиблення демократії в Україні. Зокрема, Глава держави відзначив внесок волонтерського руху в підтримку Збройних Сил України та реформування Міністерства оборони, а також активну участь громадськості в євроінтеграційних процесах країни та сприяння покращенню ставлення українців до євро- та євроатлантичної інтеграції. Щодо євроінтеграційних процесів, так само як і щодо захисту безпеки та оборони держави, роль громадянського суспільства є надважливою.
Вкрай важлива, участь громадськості в реформуванні країни, найбільш важлива після національної безпеки та оборони сфера реформ – це антикорупційне законодавство. Подобається комусь з влади чи не подобається, як вони (представники громадськості) їх критикують, але ми маємо в умовах демократії навчитися взаємодіяти, щоб завоювати довіру як всередині країни, так і продемонструвати назовні, що ми працюємо єдиною командою», - зазначив Глава держави. Зокрема, критично важлива участь громадськості в конкурсних комісіях по відбору кандидатів в антикорупційні органи для того, щоб забезпечити роботу новостворених інституцій максимально прозорою та незалежною.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.