Координація проектів регіонального розвитку

Координація проектів регіонального розвитку
Мінрегіон уперше в Україні об’єднає всі важелі керування і координації проектів регіонального розвитку в єдиних центрах – Агенціях регіонального розвитку. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на зустрічі координаційної ради донорів при Мінрегіоні, під час якої було презентовано структуру управління реформи місцевого самоврядування децентралізації влади і регіонального розвитку.
Ці агенції унікальні для України. У них інтегруються інтереси і зусилля всіх експертів міжнародних проектів і технічна допомоги донорів, які зараз працюють в Україні. Вони дозволять скоординувати їх роботу та максимально ефективно використати потенціал експертів. Агенції будуть рушієм реформи децентралізації, сприятимуть підготовці та реалізації програм і проектів регіонального розвитку, підвищенню інвестиційної привабливості регіону. Вони стануть організаційною основою для формування регіональних офісів реформ, центрами з питань децентралізації та розвитку в усіх областях України. Ці установи підтримуватимуть впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації повноважень органів виконавчої влади, реформування державної і регіональної політик.
Концепція передбачає створення на регіональному рівні в кожній із 24 областей Агенцій регіонального розвитку. Ці неприбуткові небюджетні установи допомагатимуть місцевій владі втілювати регіональні проекти розвитку. Керівників Агенцій планують визначити до 1 травня 2016 року.
Минулого тижня було оприлюднено Постанову Кабінету Міністрів України № 258 «Про затвердження Типового положення про агенцію регіонального розвитку». Агенції регіонального розвитку працюватимуть як офіси з надання консультацій і практичної допомоги щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку. Вони мають стати осередками співпраці між державним, приватним та громадським секторами, оскільки засновувати їх можуть обласні державні адміністрації, відповідні ради та неурядові організації як співзасновники.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.