Робиться такий десерт дуже швидко. Він не потребує чорного поясу по кулінарії і піднімає настрій усім оточуючим.
Вам знадобиться:
-2,5 склянки борошна
-1,5 склянки цукру
-150 г вершкового масла
-20 г дріжджів
-400 мл молока
-6 жовтків
-дрібка солі
-1 пак. ванільного цукру
-200 г шоколаду
-30 мл вершків
Спосіб приготування:
1. Замісити тісто. Дріжджі розвести в склянці теплого молока. Жовтки розтерти з цукром. Борошно просіяти гіркою. В середині гірки зробити поглиблення, покласти жовтки, розведені дріжджі, сіль, ванільний цукор, вершкове масло, влити молоко, що залишилося, перемішати. Тісто прибрати в тепло, дати піднятися. Заповнити тестом форму. Випікати 50 хв при 180 ° С.
2. Приготувати глазур. Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершки, перемішати. Кекс полити глазур'ю.
Дивіться -: