Проблема стажування та першого робочого місця

Проблема стажування та першого робочого місця
За ініціативи Центру «Розвиток КСВ» та підтримки Міністерства молоді та спорту України відбулося підписання Українського Пакту заради молоді-2020.
Така ініціатива стала продовженням європейської ініціативи і передбачає сприяння створенню партнерських проектів між бізнесом та освітнім сектором та забезпечення місць для стажування та першого робочого місця молоді.

УКРАЇНСЬКИЙ ПАКТ ЗАРАДИ МОЛОДІ-2020

Наше бачення
Українські компанії дедалі більше відчувають потребу у молоді із потрібними навичками, незважаючи на те, що Україна володіє значним невикористаним потенціалом людських ресурсів.
За даними Державної служби статистики України рівень безробіття серед населення віком 15-24 роки складає 23,1% (2014 рік). Стрімко зростає кількість молодих людей, які виїжджають на навчання та роботу за кордон. Україна втрачає людський капітал. Окрім цього, велика кількість молоді з числа внутрішньо переміщених осіб також потребує працевлаштування.

Всі ці факти підтверджують, що бізнес-спільнота та сфера освіти спільно мають відігравати активну роль у вирішенні проблеми освіти і працевлаштування молодих людей. Саме це має за мету і Український Пакт заради Молоді.

Наш заклик до дій та зобов’язання
Ми, підписанти Українського Пакту заради молоді, закликаємо інші компанії, молодіжні організації, постачальників освітніх та навчальних послуг, послуг працевлаштування, приєднатися і розвивати/зміцнювати співробітництво з метою якісної освіти та працевлаштування молоді.

Ми зобов’язуємось до 2020 року:

1. Сприяти створенню мінімум 100 партнерств між бізнесом та освітнім сектором. З цією метою:
спільно з Міністерством освіти та науки України, Міністерством молоді та спорту України розробимо Національний план дій для співробітництва бізнесу та освітнього сектору;
сприятимемо обміну кращими практиками співробітництва бізнесу та освітніх закладів, щоб надихати інших;
оцінюватимемо та звітуватимемо щодо впливу наших активностей.
2. Забезпечити 10 000 місць для стажування та першої роботи молоді. З цією метою:
пропонуватимемо більш високоякісне стажування, робочі місця початкового рівня для молоді;
прогнозуватимемо потребу в знаннях та навичках, у тому числі, цифрових, підприємницьких, з фінансової грамотності тощо.

Для функціонування Українського Пакту заради молоді та з метою виконання поставлених зобов’язань буде створено експертну раду.
Результати Українського Пакту заради Молоді будуть представлені на щорічних Національних форумах «Бізнес та університети», а також на 1-му Європейському бізнес-освітньому саміті наприкінці 2017 року.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.