Cтворено нейромережу для обчислення віку людини

Cтворено нейромережу для обчислення віку людини
Вчені з Університету Джона Хопкінса розробили штучний інтелект на основі нейромережі, який здатний визначати вік людини на основі простого аналізу крові. Штучний інтелект носить назву Aging.AI.
Він аналізує, які маркери старіння знаходяться в вилученої у пацієнта крові, і визначає вік людини з точністю до 83,5 відсотків. Система складається з декількох глибинних нейронних мереж. За словами вчених, останнім часом фахівці, що займаються дослідженнями процесів старіння, виявляють все більше біохімічних ознак, пов'язаних з віком.
Вивчивши понад мільйон зразків крові, дослідники створили навчальну вибірку з оптимальним числом біохімічних показників, яку потім завантажили в 40 різних нейронних мереж. Мережі шукали приховані взаємозв'язки між складом крові та віком пацієнтів. Після оптимізації роботи нейронних мереж 21 з них об'єднали в єдиний ансамбль. З допомогою нього вченим вдалося визначити найбільш важливі особливості, які відповідають із великою точностю за прогнозування віку.
Штучна нейронна мережа являє собою систему простих процесорів, що нагадує по своїй організації мережі нервових клітин живого організму. Нейронні мережі навчають початковому набору даних, а потім вони знаходять складні залежності між ними та правильними відповідями.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.