Можливості штучного інтелекту

Можливості штучного інтелекту
Фахівці у галузі комп'ютерних технологій з Гарвардської медичної школи і Медичного центру Бет-Ізрейел представили систему штучного інтелекту, яка діагностує рак грудей з точністю до 92%.
Під час дослідження вчені використовували алгоритм машинного навчання. Раніше його застосовували для різноманітних завдань, наприклад, розпізнавання мови і зображень. Дослідники вводили до програми сотні слайдів, на яких фахівці відзначали ділянки раку і нормальні клітини. Через деякий час програма змогла створити обчислювальну модель для класифікації ракових клітин.

Вчені представили свою розробку на Міжнародному симпозіумі з біомедичної візуалізації (International Symposium of Biomedical Imaging). У тестових завданнях програмі показували слайди лімфатичних вузлів, після чого вона мала визначити, чи є в них ракові клітини. У 92% випадків програма впоралася із завданням правильно.

Визначення наявності або відсутності метастатичного раку в лімфатичних вузлах пацієнта вважають надзвичайно важливим завданням. За допомогою традиційних методів досить складно, вдивляючись в мікроскоп, відсіяти кілька злоякісних клітин серед мільйонів нормальних.
За словами авторів роботи, комбінована діагностика, за якої фахівці використовуватимуть штучний інтелект, підвищить точність до 99,5%.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.