Декоративний бетон своїми руками

Декоративний бетон своїми руками
Як виготовити декоративний бетон

Приступати до заготівлі майданчика або садових доріжок з штампованого бетону потрібно тільки після складання проектної документації, підготовки території (встановлення зливової каналізації). Починається робота з установки опалубки, яка буде обмежувати стилізовану майданчик. На її дно вкладається поліетиленова плівка товщиною близько 150-200 мікрон. Щоб надалі декоративний штампований бетон не руйнувався і довго зберігав цілісність, проводиться в'язка арматури (з кроком 20 см).

Технологія заготівлі декоративного бетону

На підготовлену арматурну сітку проводиться заливка бетону. Його марка повинна бути не нижче М300. Висока морозостійкість, міцність марки стануть гарантом тривалого збереження майданчики.
Після заливки бетону проводиться його трамбування з допомогою віброрейки або аналогічного інструменту. Ущільнений складу прокочується ролером.
Завершальним етапом коректування верхнього шару стає обробка з допомогою магнієвої гладилки.

Далі готувати декоративний друкарський бетон потрібно по наступній покрокової інструкції:

1. Після первинного схоплювання бетону виконується його покриття кольоровим закріплювачем. Розподіляти склад потрібно рівномірно, витрата на перший шар становить 70% від загальної маси заготовленої барвника. Для надійності фарбування поверхню проглаживается магнієвої гладилкою.

2. Залишилися світло-сірі плями на поверхні вказують на недостатню якість фарбування. Дані ділянки посипаються залишилися 30% кольорового закріплювача. Кінцева обробка пофарбованої майданчика виконується з використанням сталевої гладилки.

3. Сучасна технологія декоративного бетону передбачає отримання плити із закругленими краями. Тому кожен борт майданчики додатково обробляється спеціальною теркою. Це виключить утворення сколів на краю плити в майбутньому.

4. Щоб виключити прилипання штампів до бетонної складу поверх барвника наноситься розділовий компонент. Розподіл порошку виконується за допомогою пензля макловиці.

5. Після достатнього застигання бетону (повинен бути еластичним і міцним) проводиться штампування. Для цього штамп з малюнком укладається на поверхню бетону. Малюнок перекладається з допомогою ручної утрамбовування. При появі нечітких стиків доопрацювання візерунка виконується із застосуванням валиків.

Через три дні після закінчення робіт виконується промивка майданчики і її очищення від сміття, надлишків розділового компонента. Процедура виконується із застосуванням щітки, вимагає ретельного опрацювання рельєфних переходів.

Завершальні етапи роботи

У зазначеній інструкції докладно розказано, як зробити декоративний бетон своїми руками без залучення фахівців. Але виконавець повинен додатково подбати про захист покриття від подальших ушкоджень. Виключити появу тріщин допоможе заготівля усадочних швів. Вони заповнюються поліуретановим герметиком.
Завершується створення декоративних майданчиків і доріжок після нанесення на бетон захисного лаку. Він підвищує його міцність та стійкість до стирання, стійкість до опадів, хімії. Лак додатково покращує зовнішній вигляд покриття, підвищує його яскравість і стильно підкреслює переходи кольору між ділянками.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.