Корисні поради при будівництві огорож

Корисні поради при будівництві огорож
Чим може відрізнятися паркан від огорожі? Зрозумілу відповідь на дане питання, мабуть, можна отримати тільки від фахівців в області споруди різного роду огороджень. Для всіх інших, обидва поняття представляють практично одне і те ж. Між тим, з професійної точки зору те чи інше споруду характеризується, перш за все, виходячи з тієї мети, яку необхідно досягти.
Якщо звернутися до історії, можна відзначити досить цікаві речі щодо таких понять, як "паркан" і "огорожу". У стародавні часи поняття "паркан" співвідносилося з дією "забирати", тобто забирати, наприклад, частина території, захистивши забране суцільний огорожею. Поняття "огорожі" виходить від виразу "обгороджувати" - ставити кордону в певних місцях або просто позначати територію.
Безумовно, обидва поняття мають тісний зв'язок між собою. Незалежно від того, споруджується чи паркан або огорожу, в процесі будівництва в обох випадках використовують практично ідентичні матеріали - дерев'яні або металеві стовпи, цегла, бетонні плити і т.д. Схеми споруди також у більшості випадків аналогічні. Між стовпами ставляться поперечні елементи, на яких закріплюються елементи вертикальні. Мають місце також варіанти установки суцільних горизонтальних елементів між опорними стовпами.

Огорожа з дерева

Конструкція являє собою набір дерев'яних елементів, серед яких можуть бути: дошка стругана , вагонка, відходи розпилювання, горбиль, нестандартна дошка та інші.

Такий паркан відрізняється у випадку застосування дешевого матеріалу мінімальними витратами на виконання. З недоліків даної конструкції можна відзначити високі вимоги до догляду і недовговічність конструкції.

Забор, зроблений з профільованого листа

Профільований лист - матеріал, який має хороші експлуатаційні властивості. Саме тому паркан з профільованого листа вважається однією з оптимальних конструкцій і застосовується на практиці дуже широко. З переваг такого паркану виділяється можливість створення різноманітних конструкторських форм, надійність, стійкість проти механічних впливів. Серед недоліків: дорожнеча матеріалу.

Забор, виготовлений з природного каменю

Непогана конструкція, яка добре вписується в природний ландшафт. Сучасній таку конструкцію забору назвати досить важко, але з дизайнерської точки зору - це один з елементів сучасної будівельної моди. Переваги в даному випадку очевидні: довговічність, оригінальний зовнішній вигляд. Недоліки: будівництво обходиться дорого і вимагає чималої кількості часу.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.