Гідроізоляція підвалу будівлі

Гідроізоляція підвалу будівлі
Виконуємо гідроізоляцію в експлуатується будівлі

Початку робіт з гідроізоляції має передувати дослідження грунту, на якому стоїть будівля — це визначить, наскільки термінові заходи слід вжити. У разі коли в підвал вже проникла вода, слід з’ясувати точне місце «протікання» і, перш за все, усунути проблему саме в цьому місці, зосередивши тут основні зусилля. Впоравшись з першочерговим завданням, можна планомірно виконувати роботу по захисту підвалу від проникнення води, дотримуючись технологічні норми і використовуючи необхідні матеріали. Отже, існує два способи гідрозахисту фундаменту: зовнішня і внутрішня. Для надійності слід виконати ту і іншу.

Зовнішня гидрозащита підвалу

Захист підвальних стін з вулиці — найбільш вірний варіант гідроізоляції. З цією метою проводяться такі роботи:
Викопують траншею уздовж стіни зовні, очищають фундамент від землі і добре його вимивають водою. Давши просохнути, його грунтують спеціальним складом.
Якщо грунтові води в даній місцевості знаходяться близько від поверхні землі, а навколо будівлі після дощу збираються великі калюжі, краще додатково обклеїти фундамент зовні за допомогою мастики руберойдом або гідроізолом.
У критичних випадках, коли підвал почав протікати, зовні будують притискну стіну з цегли.
Виконавши ці маніпуляції, викопаний уздовж стіни грунт повертають на місце і для більшого ефекту споруджують за допомогою бетону відлив під кутом в 45 °, щоб мінімізувати скупчення води поблизу будівлі.

Внутрішня гідроізоляція

Закінчивши гідрозахисні роботи із зовнішнього боку, приступаємо до чергового етапу — внутрішньої гідроізоляції. Для цього потрібно виконати наступні роботи:
Захист стін. Якщо підвал зсередини не був оштукатурений, поверхня його стін обробляють спеціальною яка глибоко проникла ґрунтовкою, після чого додатково штукатурять гідроізоляційним розчином. Далі беруть рулонний матеріал, просочений бітумом, і додатково здійснюють гідрозахист, приклеївши його спеціальною мастикою. На завершення стіни доцільно утеплити, скажімо, за допомогою пінопласту або іншого аналогічного матеріалу, щоб уникнути утворення конденсату, а також промерзання фундаменту.
Плитка для гідроізоляція. Окремою турботи вимагає підвальний підлогу. Перед проведенням гідроізоляційних робіт поверхня підлоги ретельно очищають і просочують мастикою. Після її висихання підлогу також застеляють рулонних бітумних матеріалом, поверх якого кладуть гідроізоляційну плівку, потім арматуру, і вже потім поверх усього заливають бетон.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.