Переваги та недоліки скляної стелі

Переваги та недоліки скляної стелі
Почнемо, мабуть, з недоліків, так як саме їх в першу чергу приводять в якості аргументів всі противники використання даного матеріалу на стелі. З першого погляду може здатися, що це досить істотні недоліки, але якщо розібратися детальніше, то з ними можна жити і навіть миритися – за великим рахунком, це не недоліки, а банальні особливості матеріалу.

Складність в обробці, що само по собі веде до збільшення вартості підвісної скляної стелі. Якщо говорити про простих прямокутних фрагментах, то нічого складного в їх вирізанні немає – а от якщо вести мову про скляних вставках складної конфігурації, то вирізати їх можна тільки на спеціалізованому обладнанні в заводських умовах.

Другий момент, пов’язаний з монтажем скляної стелі, це велика вага системи – деякі люди не можуть собі уявити життя у приміщенні, в якому над головою висить така маса. З іншого боку, вони спокійно собі живуть, не звертаючи уваги на дуже важкий бетон плит перекриття, який при неправильному виготовленні теж може впасти на голову. Як ви розумієте, тут вся справа в якості компонентів стелі і серйозне ставлення майстрів до його складання.

Крихкість скла. А як же без такого істотного доводу? Випадковий удар по стелі важким предметом – і всі осколки виявляються у людини на голові. Невже люди, які висувають такий аргумент, допускають думку про те, що хто-небудь з будівельників візьме на себе таку відповідальність – бути судимим за ненавмисне вбивство та нанесення тяжких каліцтв не захоче жоден розсудливий чоловік. Як мінімум сучасні скляні стелі покривають спеціальною захисною плівкою, яка навіть при розбиванні матеріалу стримує осколки і не дозволяє їм обсипатися зі стелі.

І останній аргумент
– це занадто висока вартість. Так, встановлення скляної стелі – штука не дешева, але не слід забувати, що тут ми маємо справу з банальним будівельним конструктором начебто гіпсокартону, а з розроблюваної за індивідуальним проектом стельової системою, яка аж ніяк не відрізняється простотою монтажу. За великим рахунком, на сьогоднішній день це найдорожча різновид підвісних стель, особливо якщо говорити про використання в ній вітражних стекол. Навіть незважаючи на всі недоліки, багато людей готові платити великі гроші за влаштування скляних стель всього лише з однієї причини – це чудовий, дивовижний зовнішній вигляд, який не може створити жоден інший матеріал сучасності.

Крім того, у скляних стель є ряд позитивних сторін.

Найголовніше – це можливість підсвічування стелі з його тильної сторони – скляні стелі з підсвічуванням набувають ще більш екстравагантний і глибокий вид. Єдиний нюанс – далеко не на кожен тип скляної стелі може бути встановлена така підсвічування. Приміром, якщо підсвітити стелю з матового або прозорого скла, то приховане освітлення зробить всі внутрішні конструкції системи проглядаються.

Другий момент, за який скляні стелі полюбилися багатьом господиням, це досить проста прибирання, яка не приносить жодних труднощів. Скло – гладкий матеріал, з якого дуже просто віддаляється пил і практично всі інші типи забруднень. Так, якщо у процесі збирання спеціальні засоби, то можуть залишатися розлучення, але це, як говориться, справа техніки.

І, природно, байдужість скляній поверхні до впливу вологи і води, завдяки чому стелі даного типу можуть бути використані в приміщеннях будь-якого призначення. Крім того, в якості вагомої підстави на користь підвісних скляних стель досить часто призводять дуже довгий термін їх експлуатації – профільні системи виготовляються з високоякісної полірованої нержавіючої сталі, яка в змозі пережити не одне покоління людей.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.