Яка країна Європи із найнижчою купівельною спроможністю?

Яка країна Європи із найнижчою купівельною спроможністю?
Україна виявилася країною Європи із найнижчою купівельною спроможністю на душу населення.
Пересічний українець після обов’язкових платежів має у 80 разів менше грошей за жителя лідера рейтингу, Ліхтенштейну. Там мешканець у середньому на рік може витратити 63 тисячі євро. Про це йдеться у дослідженні компанії GfK, повідомляє www.dw.com.

Дослідження враховує номінальні показники без поправок на інфляцію.
За підрахунками аналітиків, у 2016 році загалом європейські споживачі у 42 країнах розпоряджалися близько 9,18 трильйона євро. Окрім Ліхтенштейну, найвищі показники — у Швейцарії та Люксембургу, найнижчі — у Білорусі, Молдові та Україні.
Середнє номінальне зростання серед досліджених держав становило близько 0,3 відсотка, утім, кілька країн показали збільшення на понад п’ять відсотків. Серед них — Болгарія, Румунія, Естонія, Словаччина та Латвія.

Німеччина у рейтингу посіла дев’яту позицію.

У топ-10 також увійшли Норвегія, Ісландія, Данія, Австрія та Швеція. Великобританія з шостого місця минулоріч опустилася на десяте.

Дослідники відзначили, що жителі чотирьох найбільших країн — Німеччини, Великобританії, Франції та Італії — становлять 40 відсотків населення Європи, але мають 60 відсотків усієї купівельної спроможності континенту. Ліхтенштейн та Швейцарія значно відрізняються від середнього показника у Європі — у них купівельна спроможність у 3–4 рази вища.

Дослідники розраховували дохід на душу населення після оподаткування та обов’язкових платежів, з урахуванням допомоги від держави та інших виплат. Усі показники перераховували в євро.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.