Порядок встановлення газового лічильника

Порядок встановлення газового лічильника
Тут не потрібно робити якісь підрахунки, а варто встановити лічильник газу в квартирі і переконатися у цьому. Тим більше, що нинішнє підвищення тарифів, спонукає до цього. Практика підказує, що якщо платити не за нормативом, а за фактом споживання газу, то сума вийде в тричі менша. І це переконливо!

Потрібно розуміти, що газове обладнання відноситься до категорії виробів підвищеної небезпеки. Тому лічильник повинні встановлювати тільки спеціалізовані організації, які мають свідоцтво на право проведення таких робіт і мають атестованих фахівців.

Порядок встановлення газового лічильника у квартирі.

Потрібно звернутися в довідкову службу організації, яка постачає нас газом. Її контактні телефони зазначаються на зворотному боці щомісячної квитанції про оплату за користування газом. Спеціаліст служби пояснить, за якого конкретно адресою проводиться прийом заяв.

Необхідно з’явитися особисто в газову службу і написати заяву на встановлення лічильника. Фахівець, який приймає заяву, скаже, коли очікувати візиту майстра для проведення замірів.

Слід подумати про те, де бажано поставити лічильник. Потрібно мати на увазі, що він не повинен розташовуватися ближче 80 сантиметрів до газових приладів (плити, газової колонки тощо).

Нормативами визначена рекомендована висота установки лічильника від підлоги 160 сантиметрів. А в іншому випадку – вибирати місце можна де завгодно.

Зазначимо, що власник житла має право сам підібрати місце установки, не порушуючи зазначених параметрів. Природно, що чим більше буде довжина газових труб (до лічильника і від нього), тим більше доведеться заплатити за матеріали і роботу.

За бажанням, лічильник можна навіть вбудувати в кухонну шафу, підвісну полицю тощо. Ці питання потрібно обговорити з майстром, коли він буде робити заміри.
Іншу роботу зроблять представники газової служби.

Можна купити лічильник самостійно, тільки попередньо погодити параметри газового лічильника із майстром.

Типи лічильників газу.

Газові лічильники розрізняють по їх функціональності та області застосування. Деякі досить прості моделі, які ідеально підходять для індивідуального використання і неймовірно прості в експлуатації, а інші розраховані лише на великі обсяги газових потоків і застосовуються в найрізноманітніших виробничих сферах.

Отже, типи газових лічильників за принципом дії:

-мембранні;
-ротаційні;
-турбінні;
-вихрові.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.