Житомиряни масово відмовляються встановлювати лічильники на газ

Житомиряни масово відмовляються встановлювати лічильники на газ
З травня по серпень 2015 року в Житомирі та області зменшилася кількість заяв на встановлення безкоштовних і платних лічильників.

Про це повідомляє прес-служба «Житомиргаз».

Після підвищення ціни на газ кількість звернень до «Житомиргаз» щодо встановлення приладів обліку зросла в кілька разів. Компанія навіть була змушена призупинити прийом заяв на встановлення платних лічильників і направити всі ресурси на встановлення безкоштовних лічильників. Однак сьогодні кількість таких звернень зменшилася на 90%.

У березні-квітні «Житомиргаз» отримував по 700-750 заяв на встановлення лічильника, то в червні, після того як споживачі отримали квитанції з нарахуваннями за новими нормами, кількість бажаючих зменшилося вдвічі. І вже в серпні їх всього 70. Такі рішення житомирян та жителів області зумовлені зниженням норм споживання природного газу для споживачів без лічильників з 6 травня цього року.

Якщо раніше норматив споживання газу при використанні газової плити за наявності централізованого гарячого водопостачання становив 6 куб. м газу, то зараз – 3 куб. м газу на місяць на одну людину. Для домогосподарств з плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання норматив був знижений з 9 до 4,5 куб. м, а з плитою та водонагрівачем – з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину.

«Нові норми, встановлені урядом, діють вже три місяці. За цей період зменшилася кількість заяв на встановлення безкоштовних лічильників, так і за свій рахунок. Норми настільки низькі, що можна зовсім не економити газ, а оплата все одно вийде менше, ніж у тих, хто користується лічильником», – зазначив заступник голови правління з постачання та обліку газу Віталій Косенко.

На сьогодні вже 88,3% споживачів Житомирщини забезпечені лічильниками газу. Протягом 2011 – 2014 років на кошти інвестиційної програми «Житомиргаз» безкоштовно встановив 22,9 тисяч приладів обліку, спрямувавши на це близько 30 млн грн.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.