Ознаки та симтоми алергії на холод

Ознаки та симтоми алергії на холод
Основні симптоми — свербіж, почервоніння шкіри, набряклість і висип, за зовнішнім виглядом алергію на холод можна сплутати з вітрянкою або кропив’янкою. Вона не є заразливою і не переходить в хронічну стадію.

Основна причина появи алергії на холод — неправильна робота клітин, які розташовані близько до поверхні шкіри. Клітини-мастоцити захищають нас від травм, хвороб та інфекцій. Причина збоїв їх роботи — виснаження імунної системи.
Холодова алергія проявляє себе в будь-яких контактах з холодною їжею чи погодою — на мороз, вітер, прохолодну воду і продукти харчування.

Алергія виникає від зовнішніх і внутрішніх факторів. Зовнішні — це ті ситуації, коли організм моментально реагує на сильне зниження температури навколишнього середовища (погода на вулиці, вода, питво і їжа). Якщо людина різко змінює тепле приміщення на холодне, її організм реагує алергічною реакцією. Це стосується і вживання холодних напоїв в спекотну погоду.
Ще один фактор ризику — часте миття посуду в холодній воді, прання білизни руками на морозі і купання в холодній ополонці.
Схильні до холодової алергії люди з ослабленим імунітетом, незагартованим організмом і які часто страждають від стресів.
Ще одними причинами появи алергії можуть бути перенесені інфекційнізахворювання і хвороби, які вимагали довгого лікування (онкологія, хвороби щитовидки, пневмонія), хронічні захворювання (карієс, гайморит, отит), шкірні захворювання (екзема, псоріаз), генетична схильність.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.