Нові норми теплоізоляції будинків

Нові норми теплоізоляції будинків
Україна повинна знизити енергоспоживання житлового господарства, і перш за все витрачається обсяг газу на опалення з 19 до 11 млрд. Куб на рік, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Щоб "закрутити вентиль" вже в цьому році планується реалізувати кілька заходів. Перше - введення нових державних будівельних норм з енергоефективності будівель. 13 січня громадськості був представлений ДБН В.2.6-31:2016 "Теплова ізоляція будівель" і відповідне програмне забезпечення.

Він буде офіційно опублікований протягом місяця, а через 90 днів набуде чинності.

"Новий ДБН передбачає встановлення мінімальних вимог до енергоефективності будівель. Документом імплементується Директиви Європарламенту та Ради ЄС 2010/31 / ЄС" Про енергетичну ефективність будівель ".

Його впровадження дозволить Україні перейти на ті ж стандарти для розрахунку показників енергоефективності, що і в Європі. А також дозволить використовувати єдине програмне забезпечення для всього технологічного процесу визначення енергоефективності, тому всі учасники ринку зможуть працювати в єдиному полі ", - зазначив Геннадій Зубко.

Пропоновані норми жорсткіші, в порівнянні з діючими, завдяки чому підвищиться теплоізоляція новобудов і реконструйованих будинків. Для жителів це означатиме скорочення рахунків за тепло.

"Рахунки за тепло будуть нижчими на 15%", - підрахував заступник міністра з питань будівельної галузі Лев Парцхаладзе.

Але поки незрозуміло, коли почнуть повноцінного діяти нові норми. Адже для запуску всієї системи треба прийняти законодавчий пакет по енергоефективності "Про житлово-комунальні послуги", "Про енергетичну ефективність будівель", "Про комерційний облік", "Про фонд енергоефективності".

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.