Помилки, яких слід уникати при покупці квартири

Помилки, яких слід уникати при покупці квартири
У деяких справах навіть маленька помилка може обійтися дуже дорого. А якщо говорити про покупку житла, то потрібно бути особливо уважним.

Розглянемо 10 помилок, які ні в якому разі не можна робити при виборі та купівлі житла:

1.Невизначеність в бажаннях.

Визначтеся яким критеріям має відповідати ваше майбутнє житло (місце розташування, площа квартири і т.д.) і на яку суму ви можете розраховувати. Тільки так можна вибрати квартиру, яка дійсно вам підійде. Інакше ви просто витратите час на перегляд невідповідних об'єктів.

2.Надмірна емоційність.

Емоції - не найкращий помічник у виборі житла. У першому випадку ви будете чіплятися до дрібниць, бачити в квартирі тільки недоліки. Так ви не знайдете житло ніколи. Не менш небезпечні і позитивні емоції - зациклившисьна якійсь деталі і впадаючи в ейфорію, ви ризикуєте не помітити якихось важливих недоліків.

3.Невиправданий поспіх.

Якщо у вас немає особливих причин, щоб поспішати куплятиквартиру, тоді не поспішайте. Цейраніше хороший варіант могли забрати з-під носа за пару годин. Тепер ринок нерухомості вже не той, і величезній черзі бажаючих прямо сьогодні придбати конкретну квартиру, немає. Не зациклюйтеся на одному варіанті - подивіться кілька об'єктів, гарненько зважте всі «за» і «проти», і тільки потім приймайте рішення.

4. Затягування покупки.

Але і відкладати операцію на невизначений період не потрібно, все-таки ймовірність того, що квартиру куплять раніше вас, є. Або господар раптом вирішить підняти ціну. Спробуйте зрозуміти, з чим пов'язані ваші сумніви - це просто звичайні страхи перед важливим рішенням або вони носять конструктивний характер. В останньому випадку, не втрачайте часу - відмовтеся від угоди і шукайте новий варіант.

5. Гонка за дешевизною.

Якщо ви думаєте тільки про те, як дешево купити квартиру, то можете втратити інші, не менш важливі критерії, ніж ціна. Подумайте самі, навіщо людині продавати квартиру набагато нижче ринкової ціни? Швидше за все, з квартирою або документами щось не так. Якщо спокуса буде занадто великою, згадайте приказку: «Скупий платить двічі». Вона вас, напевно, протверезить.

6. Безпечність і самовпевненість.

Купити нерухомість без посередників, безумовно, заманливо. Адже економія виходить значна, від 3 до 5% від вартості квартири. Але якщо ви все-таки недостатньо підковані в юридичних питаннях, краще зверніться до фахівців - грамотному ріелтору, надійному юристу. Але пам'ятайте, навіть якщо ви вибрали помічника за рекомендацією, повністю розслаблятися не варто - тримайте все під контролем, вникайте в нюанси угоди купівлі-продажу. При виникненні сумнівів, звертайтеся за консультацією до інших фахівців. Пам'ятайте, що усні домовленості не мають юридичної сили, фіксуйте все документально.

7. Не звертати уваги на перепланування.

Вибираючи квартиру, обов'язково звертайте увагу на технічну документацію - будь-які перепланування або зміни повинні бути узаконені. В наш час, давши хабар, можна отримати техпаспорт і з незаконним переплануванням. А ви, купивши таку квартиру, ризикуєте згодом бути оштрафовані.

8. Переоцінювати свої сили.

Мало хто після покупки квартири живе в ній, не роблячи хоча б косметичного ремонту. Але краще купити квартиру, щонайменше, в житловому стані або правильно оцінювати свої сили і можливості. Інакше можна опинитися в патовій ситуації - всі заощадження витрачені на покупку житла, оплату послуг ріелтора і нотаріуса, переїзд, а на ремонт коштів вже не залишилося. А якщо в квартирі лише голі стіни, жити в ній буде неможливо.

9. Не наводити довідки про сусідів.

Здавалося б, ви дізналися про квартиру все до найдрібніших подробиць. Вона видається вам просто ідеальним варіантом. Рішення прийнято. Стривайте! Є ще один важливий момент - сусіди. На жаль, стіни в наших будинках настільки тонкі, що іноді здається, ніби сусіди живуть прямо у вас! Ви чітко чуєте, як сусід зверху дивиться футбол і лається матом, а сусідка знизу грає на піаніно ... І це ще не найстрашніше, адже можуть бути сусіди-алкоголіки або наркомани. Тому не соромтеся опитати бабусь, які регулярно чергують біля під'їзду.

10. Невміння торгуватися.

Якщо квартира вам сподобалася, не поспішайте відразу висловлювати свій захват. Знайдіть до чого причепитися, і запропонуйте господареві трохи поступитися в ціні. Швидше за все, власник квартири свідомо трохи підняв ціну, щоб безболісно піти на поступки. Якщо ви не почнете торгуватися, то, звичайно, просто так ціну ніхто не скине. Так що не соромтеся!

Отже, тепер ви знаєте, як правильно вибрати і купити квартиру, уникнувши найпоширеніших помилок.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.