Хто отримав лідерство за темпами створення ОТГ?

Хто отримав лідерство за темпами створення ОТГ?
Створення спроможних громад залишається одним із основних напрямків реформи децентралізації.

Саме в області активно впроваджується реформа децентралізації, передача повноважень, ресурсів та можливостей на місця, інфраструктурна модернізація за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції з держбюджету для ОТГ.

І сьогодні Житомирщина посідає 1 місце за кількістю створених громад за підсумками 2016 року. Близько 35% території області охоплюють об’єднані громади.

За результатами 2016 року Житомирщина вийшла на першу позицію за темпами створення об’єднаних громад, тому що найбільше ОТГ в Україні було створено саме в нашій області – 22 громади і тепер їх 32. В цілому ми займаємо 3 місце за кількістю створених громад.

Децентралізація сприяє зростанню місцевих бюджетів. Так, обласний бюджет у 2016 році збільшився до 4,2 млрд гривень. В сім разів збільшились надходження до бюджетів об’єднаних громад області, а власні – зросли втричі.

За останні роки в області розпочато масштабне дорожнє будівництво, відновлення шкіл, дитсадків, лікарень, будинків культури, спортивної інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів. І ці результати є відчутними для всіх жителів не лише об’єднаних громад.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.