Українські фармацевти свідомо змовчують про наявність дешевих ліків

Українські фармацевти свідомо змовчують про наявність дешевих ліків
Українських фармацевтів можуть зобов'язати інформувати покупців дорогих ліків про вартість аналогічних препаратів за нижчою ціною. Такі вимоги до аптечних установ Державна служба України з лікарських засобів направила на затвердження до Міністерства охорони здоров'я, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

У кожній аптеці є як мінімум 5-6 аналогів ліків з однаковою діючою речовиною. І якщо дія медикаментів та сама, ціна на них суттєво різниться, іноді у декілька разів. Вже найближчим часом у законодавстві може з'явитися норма, відповідно до якої фармацевти будуть зобов'язані інформувати громадян про усі наявні в них лікарські засоби.

Та поки проект на розгляді, журналісти програми вирішили перевірити, чи пропонують фармацевти аналоги дорогим лікам. Результати експерименту були різними залежно від аптеки та фармацевта.

А от українці скаржаться, що інколи працівники аптек свідомо змовчують про дешеві ліки.

"Мені ніколи не пропонували дешевший аналог ліків у аптеці", "дешеве, щоб в аптеках хтось пропонував, -такого у мене не було особисто", "якщо я задаю конкретне питання, то мені пропонують щось дешевше", - зауважили жителі столиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лікарі продають хворим безкоштовні ліки, а гроші кладуть собі в кишеню.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.